Haberler

Prof. Orhan Kural'dan Dekana 'Mobbing' Şikayeti

Prof. Orhan Kural'dan dekana 'mobbing' şikayeti Kural: "Nice başarılara doğru yürürken uğradığım bu engellerle karşı karşıyayım"İSTANBUL - Profesör Orhan Kural, Maden Mühendisliği bölüm başkanı olarak çalıştığı İstanbul Teknik Üniversitesi'nde, kendisine mobbing yaptığını ve istifaya...

Prof. Orhan Kural'dan dekana 'mobbing' şikayeti

Kural: "Nice başarılara doğru yürürken uğradığım bu engellerle karşı karşıyayım"

İSTANBUL - Profesör Orhan Kural, Maden Mühendisliği bölüm başkanı olarak çalıştığı İstanbul Teknik Üniversitesi'nde, kendisine mobbing yaptığını ve istifaya zorladığını iddia ettiği fakülte dekanı hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölüm ve Anabilim Dalı Başkanı Profesör Doktor Orhan Kural, İTÜ Maden Fakültesi Dekanı Cengiz Kuzu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Kural, savcılığa sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, kendisini emekliliğe ve bölüm başkanlığından istifaya zorladığını iddia ettiği Kuzu'nun "yaştan dolayı ayrımcılık" ve "hakaret" suçlarından cezalandırılmasını istedi.

Bölüm Başkanlığını yaptığı Maden Mühendisliği Fakültesi'nde yenilenmekte olan taş binada kullanılmak üzere yapılan şartlı bağışların dekanlık ortak havuzuna alındığını kaydeden Kural, dilekçesinde, "Bölüm sekreterimiz Aynur Er, beni gözetleme ve bana gelen gidenleri raporlaması için dekan tarafından talimatlandırılmış ancak kendisi bu görevi kabul etmemiştir" ifadelerine yer verdi.

Kural, dekanın, Taş Bina Uygulama ve Eğitim Merkezi projesini her fırsatta engellemeye çalıştığını, hatta oraya giden öğretim üyelerini yanına çağırarak ihtar verdiğini, öğrencilerin orada içki içeceğini iddia ettiği dilekçesinde, "Tüm bu engellere rağmen bina bitirilmiş ve rektörlük bu binaya benim adımı vermiştir. Ancak dekan öğrencilerin oraya ulaşmaması için otobüs tahsis etmemektedir. Her geçen gün dozu arttırarak beni yıldırma amaçlı eylemleri çalışma düzenimi bozmakta, hassas yapım nedeniyle motivasyonumu ciddi derecede düşürmektedir. Bu süreçte annemin hasta bakıcısı tarafından iki kez hastaneye kaldırıldım" dedi.

"Nice başarılara doğru yürürken engellerle karşı karşıyayım"

Bölüm başkanı olduğu süreçte, Maden Mühendisliği bölümünün 8 yılda altın çağını yaşadığına inandığını kaydeden Kural dilekçesinde, "Türkiye tarihinde ilk kez bir üniversitenin bir bölümü dünyada QS sıralamasında 31'inci sıraya yükselmiştir. Dış yardımlarla kurulan, dünyada bir ilk olan havalandırma laboratuvarı olmak üzere sayamayacağım daha nice başarılara doğru yürürken uğradığım bu engellerle karşı karşıyayım. Rektör ve rektör yardımcısıyla konuştum ancak değişen bir şey olmadı. Yazdığım dilekçeler kasti olarak bekletilerek tüm haklarım engellenmektedir" sözlerini kullandı.

Kural, dilekçesinin son bölümünde ise 15 Ekim 2017 tarihinde dekanlık odasına gitmediği ve telefona cevap vermediği gerekçesiyle, dekan Kuzu'nun kendisini arayarak hakaret ettiğini, hatta yanındaki dekan yardımcısına telefonu uzatarak, "Söylenenleri anlamıyor kapasitesi yok, al sen anlat" dediğini iddia etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Orhan Kural 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title