Haberler

Adana polisi 9 kişiyi terör örgütlerinin elinden kurtardı

Güncelleme:

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri 6'sı bölücü terör örgütü PKK'ya, 3'ü ise DEAŞ'a katılan 9 kişiyi ikna ederek ailelerine kavuşturdu.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri 6'sı bölücü terör örgütü PKK'ya, 3'ü ise DEAŞ'a katılan 9 kişiyi ikna ederek ailelerine kavuşturdu.

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2019 yılında terörle mücadelesi etkin bir şekilde devam etti. Terör ekipleri bir taraftan sahada operasyon yaparak terör örgütünü etkisiz hale getirmeye çalışırken bir taraftan da bilgilendirme ve önleme faaliyetleri kapsamında ailelere ulaşarak terör örgütlerine katılan çocuklarının kurtarılması için çalışma başlattı. Bu çalışmalar kapsamında ailelerle sürekli görüşen terör ekipleri önce ailelerini ikna etti. Daha sonra da polis DEAŞ terör örgütüne katılan 3 kişi ile terör örgütü PKK'ya katılan 6 kişiyle irtibata geçti. Polis şahıslarla ve ailelerle yapılan görüşmede devletin etkin pişmanlık yasası olduğunu, şahısların ikna olması durumunda bu yasa kapsamında işlem göreceğini anlattı. İlk etapta şahıslar terör örgütlerin kendilerine "devlet size işkence yapar, sizi öldürür, sizi hapiste çürütür" sözünün doğru olmadığını anladı. Bir süre sonra şahıslar ikna olarak Türkiye'ye gelip teslim olmaya karar verdi. Bu sayede 2019 yılında terör örgütünün kamplarında bulunan 9 kişi kurtarılarak ailelerine teslim edildi.

177 operasyonda 116 kişi tutuklandı

Polis terör örgütünün elinden gençleri kurtarmanın yanı sıra operasyonlarına da hız kesmeden devam etti. Polis 2019 yılında yaptığı 177 operasyonda 542 zanlı yakaladı. Bu zanlılardan 116'sı tutuklandı. Bu tutuklananlar arasında DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri ve PKK'nın Türkiye'de turizm bölgelerini hedef almak için bombalı saldırıya gelen ve engellenen iki kadın terörist de bulunuyor. Polis yaptığı bu çalışmalar sayesinde birçok şehrin kana bulanmasını ve çok sayıda vatandaşın ölmesinin de önüne geçti. Polis ayrıca özel harekat polislerini taşıyan servise yönelik yapılan bombalı saldırının failleri olan iki terör örgütü MLKP üyesini de saldırıdan sonra yerini tespit edip çıkan çatışmada etkisiz hale getirdi. Ayrıca bu operasyonlarda Adana'da Şinasi Efendi Caddesi'ne bomba koyup Suriye'den cep telefonu ile patlatan 10 zanlı yakalanıp, bu kişilerden 8'i tutuklandı.

Polis ayrıca yaptığı bu operasyonlarda 7 el yapımı bomba, 3 uzun namlulu silah, 37 pompalı av tüfeği, 34 tabanca, 839 mermi, 491 av tüfeği fişeği, 2 el bomba, 650 gram patlayıcı maddesi, 7 litre patlayıcı yapımında kullanılan madde, 281 zaman ayarlı başlatıcı ele geçirildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

PKK 3.Sayfa Haberler

Kuş gribinde ilk ölümcül vaka! DSÖ'den 'Hazır olun yeni pandemi geliyor' uyarısı

Kuş gribinde ilk ölümcül vaka! DSÖ'den "Hazır olun yeni pandemi geliyor" uyarısı

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Bakmadan Geçme

6 HAZİRAN BURÇ YORUMU | Burçları bugün neler bekliyor? AŞK, PARA, SAĞLIK , KARİYER… 6 HAZİRAN 2024 PERŞEMBE YAYIN AKIŞI! Bugün televizyonda ne var? KANAL D, SHOW TV, STAR TV, ATV, TV8, NOW GELİNİM MUTFAKTA 6 HAZİRAN 2024 CANLI İZLE #128105 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 6 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 8 Haziran Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Akşener ile Erdoğan görüşmesi detayları! Meral Akşener ile Cumhurbaşkanı Erdoğan neler konuştu? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 6 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dilan Polat cezaevinden çıktı mı? Dilan Polat'a ne oldu? Resmi Gazete bugün (6 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 6 Haziran dün gece deprem mi oldu? Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title