Haberler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Bursa Valisi Karaloğlu: "Bursa'da 14 bin 630 engelli vatandaşa evde bakım ücreti olarak aylık 730 lira ödenmektedir"

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, kentte 14 bin 630 engelli vatandaşa evde bakım ücreti olarak aylık 730 lira ödendiğini bildirdi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte ilk olarak engelli çocuklar ve gençlerin eserlerinden oluşan "Engelsiz Yürekler, Şahane Eserler" konulu resim sergisi, Karaloğlu tarafından kurdele kesilerek açıldı.

Karaloğlu, saygı duruşu ve Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi öğrencilerince işaret diliyle İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yaptığı konuşmada, engelli vatandaşların Dünya Engelliler Gününü kutladı.

Türkiye'de son 10 yılda engellilerle ilgili zihniyet değişimi yaşandığını ve bunun sürdüğünü dile getiren Karaloğlu, "Bursa'da 14 bin 630 engelli vatandaşa evde bakım ücreti olarak aylık 730 lira ödenmektedir. Bunun için Valiliğimiz, aylık 10 milyon 600 bin lira, yıllık ise 130 milyon lira değerinde bütçe ayırıyor" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Atilla Ödünç ise 2012 yılında yapılan envanter çalışmasına göre Bursa'da 27 bin engellinin yaşadığını anlattı.

Daha sonra şair Selahattin Abi tarafından Attila İlhan'ın "Ben Sana Mecburum" şiiri okundu. Nilüfer Özel Eğitim Meslek Lisesi, işaret diliyle sinevizyon gösterisi sundu ve "Boks" adlı oyunu sahneledi.

Hacı Mehmet Zorlu Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri de "Aşçı" oyununu sundu.

Etkinlik, İpek Uygulama Eğitim Okulu ve İş Eğitimi Merkezi ekibinin çocuk korosu konseri ve semazen gösterisi, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisinin ritim grubu dinletisiyle sona erdi. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Engelliler Günü Münir Karaloğlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title