Haberler

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Engelli Ressam Ayşe Işık, 29'uncu kişisel sergisini 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Alanya'da açtı.

Engelli Ressam Ayşe Işık, 29'uncu kişisel sergisini 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Alanya'da açtı.

Alanya Kültür Merkezi'nde gerçekleşen resim sergisinin açılış törenine, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Merkez Valisi Can Direkçi, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Alanya Emniyet Müdürü Erkan Dur, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney, MHP İlçe Başkanı Cafer Uyar ile engelli vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Çavuşoğlu, anlamlı bir günde anlamlı bir sergide bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi. Fiziki engeli olmasına rağmen hiçbir engel tanımayan ve duygularını resme yansıtan Ayşe Işık'a sergi açtığı için teşekkür eden Çavuşoğlu, "Bugün ülkemizin ve dünyanın en büyük sorunu zihnimizde olan engeller. Zihinsel değişimi yakalayamadığımızda bir çok hoş olmayan tablolar ortaya çıkıyor ama bu değişimi yakaladığınızda farklı inanç ve dillerden olsak da hep beraber yaşayabiliyoruz. (Dünya hepimizin) diyebiliyorsak, birbirimize daha çok yardımcı olabiliriz" dedi.

Alanya Belediyesi'nin engeliler için yaptığı çalışmalara da değinen Çavuşoğlu, Alanya'nın engellilere yönelik çalışmalarda Antalya'da değil Türkiye'de öncü olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ise Alanya'da birlikte yaşam ortamını sağlamak istediklerini söyledi. Sipahioğlu, "Engelli vatandaşlarımız için ulaşımı engelsiz hale getirdik. Bunlardan büyük keyif alıyoruz" diye konuştu.

Ressam Ayşe Işık, ise son sergisinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldığını kaydetti. Işık, bugün 29'uncu sergisini açtığını belirterek, "Hayalim engelli engelsiz herkese örnek olmak. Engelli çocukların topluma daha çok çıkartılması, daha üretken olması, evlere kapatılmaması gerekiyor" dedi.

Muhabir: Mustafa Kurt

Yayıncı: Güç Gönel - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Dünya Engelliler Günü Ayşe Işık Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title