Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Çiftçi, mesajında, Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yılının, büyük bir heyecan ve coşkuyla kutlandığını kaydetti.

Kurtuluş Savaşı'nda verilen kahramanca mücadelenin ardından ilan edilen Cumhuriyetin, Türk milleti için yeniden dirilişin simgesi olduğunu aktaran Çiftçi, "Tarihi şan ve şerefle dolu milletimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde yürütülen kurtuluş mücadelesinden zaferle çıkmış ve tüm dünyaya Türk milletinin esaret altında tutulamayacağını bir kez daha göstermiştir. Milletimizin bu onurlu mücadelesi, birçok mazlum millet için de örnek olmuştur." ifalerine yer verdi.

Vali Çiftçi, mesajında şunlara aktardı:

"O günlerde ecdadımızın ortaya koyduğu birlik, azim ve kararlılık bugün de ülkemizin güçlü bir devlet olarak dünya milletleri arasında her geçen gün yükselmesinin en önemli kaynağıdır. 2 bin 200 yıllık devlet geleneğimiz ile yaşadığımız coğrafyadaki bin yıllık Selçuklu ve Osmanlı mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, mücadele etmek, gerektiğinde fedakarlıkta bulunmak, hepimizin müşterek vazifesidir. Unutulmamalıdır ki her bir vatandaşımız, eşit haklara sahip, ortak bir geçmişi ve ortak bir geleceği paylaşan bu ülkenin evlatlarıdır."

Kaynak: AA / Güncel

Orhan Çiftçi Kırklareli 29 Ekim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title