Haberler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na Doğru

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ve GTO Meclisi Başkanı Settar Konukoğlu ile Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla...

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ve GTO Meclisi Başkanı Settar Konukoğlu ile Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Koçer, mesajında, 94 yıl önce bağımsızlık mücadelesini cumhuriyetle taçlandıran Türkiye'nin o günden bugüne hem sosyal, hem siyasal, hem de ekonomik bir değişim ve dönüşüm mücadelesi verdiğini ifade etti.

Özellikle son yıllarda ulusal ve küresel ölçekte sergilediği performansla pek çok ülke için örnek ve model ülke konuma gelen ülkede sanayileşmeden altyapıya, siyasetten ekonomiye, eğitimden sağlığa her alanda gerçekleştirilen önemli atılımların tamamının cumhuriyetle elde edilen kazanımların neticesi olduğunu belirten Koçer, "Milletimiz, demokrasiye olan inancını ve cumhuriyete olan bağlılığını 15 Temmuz hain darbe girişiminde bir kez daha büyük bir kararlılıkla ortaya koymuştur. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve kahraman tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla, gazilerimizi minnetle anıyorum." ifadelerini kullandı.

Başkan Şahin

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin de Cumhuriyetin ilanının Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yazılan Kurtuluş Destanı'nın varış noktası olduğunu belirtti.

Şahin, "Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları önderliğinde, Türk milletinin cesareti ve yiğitliğiyle kazanılan milli mücadele, tarihte eşine çok az rastlanır bir başarıdır. Milletimiz, kurtuluş mücadelesi sırasında yaşanan tüm zorluklara rağmen istiklalinden vazgeçmeyerek kayıtsız şartsız egemenliğini, Cumhuriyeti kazanmıştır. İmkansızlıklar içinde ve her safhası zorlu mücadelelerle dolu olan ancak milletimizin azim ve kararlılığıyla sürdürülen Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasıyla ilan edilen Cumhuriyet, tam bağımsızlığımızın ve şüphesiz ki geleceğimizin en büyük güvencesidir." ifadesini kullandı.

Türk milletinin tarihin her dönüm noktasında olduğu gibi 15 Temmuz 2016'da da 94 yıl önce tüm dünyaya karşı gelerek Cumhuriyetini kuran atalarının mirasını hakkıyla taşıdığını bir kere daha ispat ettiğini aktaran Şahin, "Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu toprakları bizlere vatan kılan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyor, hemşehrilerimin ve tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı'nı tebrik ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Ticaret Odası

GTO Başkanı Hıdıroğlu da büyük mücadelelerle kazanılan Cumhuriyetin "atalarımızdan kalan en güzel miras" olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Cumhuriyetimizi, bütün değerleriyle sonsuza kadar yaşatmak milletçe hepimizin vazgeçilmez sorumluluğudur. Cumhuriyetimizin 94. yıl dönümünde ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm milletimizin, Gaziantep iş dünyasının ve Gaziantepli hemşehrilerimizin Cumhuriyet Bayramı'nı en içten duygularımızla kutluyorum."

GTO Meclisi Başkanı Konukoğlu da imkansız gibi görünen çetin bir mücadelenin, Kurtuluş Savaşı'nın ardından kazanılan ve millete armağan edilen en büyük hediyelerden birinin Cumhuriyetin ilan edilişi olduğunu aktardı.

Tiryakioğlu

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Tiryakioğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık ve bölünmez bütünlüğünün en önemli simgesi olan Cumhuriyeti korumanın bu topraklarda yaşayan tüm fertlerin müşterek görevi olduğunu kaydetti.

Tirkyakioğlu, Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazileri rahmet ve minnetle andığını ve Cumhuriyet Bayramı'nı kutladığını aktardı.

Kaynak: AA / Güncel

Gaziantep Ticaret Borsası Gaziantep Ticaret Odası 29 Ekim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title