Haberler

25 Bin Sivaslı Aynı Sofrada Oruç Açtı

Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Cem Vakfı ve yerel Tv58 televizyonu başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun işbirliğinde kent merkezinde iftar programı düzenlendi.

Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi, Cem Vakfı ve yerel Tv58 televizyonu başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşunun işbirliğinde kent merkezinde iftar programı düzenlendi. Kadir Gecesi nedeniyle bu yıl 1'incisi düzenlenen programa yaklaşık 25 bin kişi katıldı. Kentin en önemli caddesi olan İnönü Bulvarı üzerindeki 1.5 kilometrelik cadde çift taraflı olarak trafiğe kapatılarak sofra kuruldu. Sivas Belediyesi tarafından 11 bin kişilik yemek dağıtılırken bazı vatandaşlar ise kendi yaptıkları yemekleri alana getirdi. Ezanın okunmasıyla birlikte aynı sofradaki binlerce kişi Kavurma, pilav ve tatlı ile hep birlikte oruçlarını açtı. Kurulan sofraya sığmayan vatandaşlar ise kent meydanındaki park ve bahçelere hasır ve kilim sererek buralarda oturdu. Vatandaşlar tasavvuf müziği eşliğinde iftarları yaparken, dağıtılan yemeklerin yeterli olmaması nedeniyle bazıları sitem etti. Ancak alana kurulan sahnede sürekli birlik ve beraberlik mesajları verilerek, amacın yemek değil bir arada oruç açmak olduğunun vurgusu yapıldı. Yemek sonrasında İl Müftüsü Yususf Şahin'in ettiği duaya vatandaşlar ellerini açarak eşlik etti. Elektirikçiler odası tarafından nostalji sokak lambalarıyla süslenen bulvarda ortaya güzel görüntüler çıktı. Bu arada gönüllü hayvanseverler tarafından toplanan artık yemeklerin kentte Eski Sanayi Bölgesi'nde yaşayan köpeklere verileceği belirtildi. Yemek sonrasında kısa bir selamlama konuşması yapan Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, yemeğe katılanlara teşekkür ederek, ikramda bulunamadıkları kişilerden özür diledi. Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ise, "Bu kadar toplanabileceğimizi belki düşünemedik, hazırlıklarımız yeterli olmadı. Ama önemli olan Sivas'ın birliğinin ve beraberliğinin tüm Türkiye'ye, bütün İslam alemine yansıtılmasıydı. Bugün burda 11 bin tane menü dağıtıldı ama yetmedi. Bizde yemeklerimizi paylaşarak yedik. Böyle olduğunu düşünürsek burada 20 bin kişinin üzerinde insan vardı. İşte Türk milletininin birliği, beraberliği bu. Burada Alevi vardı, Sünni vardı, Ermeni vatandaşlarımız vardı." dedi. Ak Parti Milletvekilleri Ali Turan ile Hilmi Bilgin ise birlik ve beraberlik mesajları vererek önemli olanın yemek değil bir arada olmak olduğunu dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kadir Gecesi Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title