Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, "Öğretmenlerimizin şartlarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi noktasında bundan sonra da iyi niyet ve gayretimiz devam edecektir." görüşünü belirtti.

AK Parti İzmir Milletvekili Nesrin Ulema, "Öğretmenlerimizin şartlarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi noktasında bundan sonra da iyi niyet ve gayretimiz devam edecektir" görüşünü belirtti.

Ulema, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, "sevgi ve fedakarlıkla yarınlara yön veren değerli öğretmenlerin, Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Türk milletinin bağımsızlığını sonsuza kadar savunacak ve yaşatacak nesilleri fedakarlıkla yetiştirmeye devam edeceğine olan inancının sonsuz olduğunu" kaydetti.

Eğitim, toplumun tamamına etki edebilecek, yarınlara umutla bakabilmeyi sağlayabilecek önemli bir alan olduğunu belirten Ulema, şunları ifade etti:

"Ülkemizde son zamanlarda bütçeden en fazla payın eğitime ayrılması, eğitime verdiğimiz önemi gözler önüne sermektedir. İlk defa AK Parti hükümeti döneminde genel bütçeden en büyük pay Milli Eğitim Bakanlığı'na ayrılmıştır. Öğretmenlerimizin şartlarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi noktasında bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da iyi niyet ve gayretimiz devam edecektir.

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 'Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder' sözleri, Türk öğretmenine duyduğu güvenini ve beklentiyi ifade etmektedir. Bu beklentinin bilincinde olan öğretmenlerimize büyük görevler düşmektedir."

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title