Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Haymana, Bala ve Çubuk ilçelerinde öğrenciler, temsili olarak kaymakamlık ve belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Haymana, Bala ve Çubuk ilçelerinde öğrenciler, temsili olarak kaymakamlık ve belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.

Haymana 12 Eylül İlköğretim Okulu öğrencileri, Haymana Kaymakamı Hüseyin Karameşe'yi makamında ziyaret etti.

Ziyarette Karameşe, koltuğunu 4. sınıf öğrencisi İlayda Uçar'a temsili olarak devretti.

İlayda Uçar, oturduğu makamdan 3 projesi hakkında bilgiler verdi. 'Hayalden Gerçeğe', 'Her kusura bir fidan' ve 'Enerjimiz Geleceğimize Miras Kalsın' isimli projelerini anlatan uçar, konuyla ilgili olarak Haymana Cumhuriyet Savcılığı'nı ve Haymana İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü telefonla arayarak projeleriyle ilgilenilmesini istedi.

İlayda Uçar, konuşmasının sonunda, okullardaki güvenlik sıkıntıları nedeniyle kamera sistemi olmayan okullara kamera takılmasını, okullarda görevli olan polis sayısının bina sayısına göre çoğaltılmasını, maddi durumu zayıf öğrencilere Ankara ve Çanakkale şahitliği gezisi düzenlenmesini ve son olarak Yeşilyurt Köyü Anaokulu ile ilgilenilmesini istedi.

-Bala-

Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programı etkinlikleri kapsamında koltuğunu ilköğretim 8. sınıf öğrencisi Simge Güler'e devretti.

Bala Alpaslan İlköğretim Okulu Müdürü Çelebi Tan ile Başkan Gürbüz'ü makamında ziyaret eden 8. sınıf öğrencisi Simge Güler, başkanlık makamına oturdu.

Güler, birim amirlerini makamına çağırarak, ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz, burada yaptığı konuşmada, Bala'nın ve geleceğin sahibinin gençler olduğunu ifade ederek, "Sizlere yaşanılabilir bir şehir bırakmak için gece gündüz çalışıyoruz. Dolayısıyla bu ilçeye sahip çıkmak, kentin değerlerinin ortaya çıkarılmasına katkıda bulunmak, bu kentin değerlerine sahip çıkmak sizlerin de görevi olacak" dedi.

Başkan Gürbüz, daha sonra öğrenci ve öğretmenlere çeşitli hediyeler verdi.

-ÇUBUK-

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, makam koltuğunu Bekir Yılmaz İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Esim'e devretti.

Temsili olarak koltuğa oturan 5. sınıf öğrencisi Mustafa Esim, birim müdürlerini arayarak asfalt çalışması, çevre temizliği ve sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmalar hakkında bilgi aldı ve Park ve Bahçeler Müdüründen, Muhsin Yazıcıoğlu ve Fatih Mahallerine diğer mahallelere yapılan basketbol ve halı sahalardan yapılmasını istedi. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Mensur Toprak'ı arayan Mustafa Esim, çocukların daha sağlıklı yetişebilmeleri için okullara spor salonu yaptırılmasını istedi.

Başkan ile görüşmek isteyen vatandaşları da kabul eden minik başkan, iş talebinde bulunan bir vatandaşın isteğinin yerine getirilerek, iş bulunması talimatını verdi.

(EKİP-YÜC- - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

İbrahim Gürbüz 23 Nisan Haymana Bala Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title