Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Tüm Yurtta Olduğu Gibi Şanlıurfa'da da Düzenlenen Etkinliklerle Kutlandı. Öğrencilerin Sunduğu Gösterilerin Büyük Coşku Yaşattığı 11 Nisan Stadı'ndaki Törende, Yöresel Bir Düğündeki Kına Gecesi Canlandırıldı. 6 Bin Kişilik Stadyum Dolunca Bir Çok Vatandaş Gösterileri Evlerinin Çatılarında, Kimileri İse Skorboardın Üzerinde İzledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Şanlıurfa'da da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Öğrencilerin sunduğu gösterilerin büyük coşku yaşattığı 11 Nisan Stadı'ndaki törende, yöresel bir düğündeki kına gecesi canlandırıldı. 6 bin kişilik stadyum dolunca bir çok vatandaş gösterileri evlerinin çatılarında, kimileri ise skorboardın üzerinde izledi.

Şanlıurfa'da sabah saatlerinde Valilik önünde Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenler, 11 Nisan Stadı'nda devam etti. Vatandaşların ve özellikle de çocukların büyük ilgi gösterdiği törene, Vali Yusuf Yavaşcan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Emren ve Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba katıldı. Öğrencilerin gösterisinin ardından törene katılan okullar, resmi geçitte bulundu.

Törende ilköğretim okullarının hazırladıkları gösteriler büyük beğeni toplarken, törende sahne alan 200 kişilik karma grubun gösterisi izleyenleri büyüledi. Kutlamalarda Şanlıurfa Kız Meslek Lisesi ve Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu öğrencileri yöresel bir düğündeki kına gecesini canlandırdı. Öğrencilerin stat içerisine kurdukları ekmek tahtasında yufka ekmek açıldı, kazanlarda yemeklerin pişirilmesi temsili olarak gösterildi. Daha sonra gelinin eline kına yakılırken, damat da tıraş oldu. At üzerinde gelin

taşınıp, halaylar çekildi ve düğün alayı geçidi yapıldı.

Bu arada, bazı öğrenciler elbiselerini soyunma odası yerine kale direğine astı ve stand arkasında elbiselerini değiştirdi. Öğrenciler, soyunma odası olmadığından dolayı elbiselerini saha içerisinde değiştirdiklerini söyledi. Gösterilerin final bölümünde ise yüzlerce öğrenci stat alanını doldurarak şapkalarını havaya fırlattı. Güvercinlerin de uçurulduğu tören, tüm öğrenci gruplarının dev Türk Bayrağı ve Atatürk posteriyle katılımcıları selamlamasıyla sona erdi.

Öte yandan, sahaya atılan meşaleler, bazı öğrencileri olumsuz etkiledi. Rahatsızlanan bir öğrencinin yardımına arkadaşları yetişti.

(FÖ-OÇ-OM-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title