Haberler

2016 Türkiye Fair Play Ödülleri'ni Kazananlar Belli Oldu

TÜRKİYE Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Komisyonu tarafından Olimpiyatevi'nde düzenlenen basın toplantısında, 2016 yılı ödüllerini kazanan isimler açıklandı.

TÜRKİYE Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Komisyonu tarafından Olimpiyatevi'nde düzenlenen basın toplantısında, 2016 yılı ödüllerini kazanan isimler açıklandı.

Düzenlenen basın toplantısına TMOK Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Bilge Donuk, Üyeler Semra Demirer, Murat Özbay, Haldun Domaç, Remzi Yılmaz ve Sevim Güllü katıldı.

Komisyon Başkanı Erdoğan Arıpınar'ın yaptığı açılış konuşmasından sonra Murat Özbay ve Doç. Dr. Bilge Donuk Türkiye Fair Play Ödüllerini kazananları kazanma gerekçeleri ile açıkladı.

TMOK Fair Play Jürisi, "Sportif Davranış", "Sportif Kariyer" ve "Sportif Tanıtım" dallarında "Büyük Ödül", "Şeref Diploması" ve "Kutlama Mektubu" olmak üzere toplam 18 ödül belirledi. Ayrıca TMOK Yönetim Kurulu 2016 yılının Toplumsal Fair Play dalında ödül alanını da belirledi.

2016 Türkiye Fair Play Ödül Töreni Ekim ayında Olimpiyatevi'nde düzenlenecek.

Ödüller şu şekilde:

SPORTİF FAİR PLAY DAVRANIŞ DALI

BÜYÜK ÖDÜL

Taha AKGÜL - Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi

Sporculuk hayatı içinde elde etiği önemli başarıların yanında, saha içi ve dışında sporculara ve

topluma örnek davranışlar göstermiştir.

ŞEREF DİPLOMASI

Göztepespor U-19 Futbol Takımı Yöneticileri

Göztepe - Altınordu maçında, Göztepe takımı yöneticileri, rakipleri Altınordu'nun evrak eksikliği

nedeniyle maç öncesi hükmen mağlup ilan edilmesini kabul etmediler. "Biz masada değil,

sahada kazanmak istiyoruz" diyerek TFF'ye başvurdular. Başvuruları kabul edildi ve maç ileri bir tarihe ertelendi.

Artun TALAY - Atletizm Milli Takımı Atmalar Antrenörü

Atletizm Milli Takımının Atmalar Antrenörü Artun Hoca, Olimpiyat barajını geçen atleti olmasına karşın, Oyunlar öncesi hedefledikleri hazırlığı gerçekleştiremedikleri ve atletine fazladan bir katkı sağlayamayacağı düşüncesiyle, "Devletin parasına yazık" diyerek, Rio kafilesinden affını istedi. Talay'ın bu hakkından vazgeçerek TAF'ın tasarrufuna katkı yapması üzerine, TAF yönetimi de bu bilgiyi TMOK yetkilileriyle paylaşmıştı.

KUTLAMA MEKTUBU

Manisa Nilüferspor Kulübü

Foça'daki zıpkınla balık avı, kulüplerarası Türkiye Şampiyonası eleme grubu müsabakasında,

Nilüfer Kulübü sporcusu Ali Uysalman, suda ölmek üzere olan bir karabatağı fark etti.

Nilüfersporlu sporcular, hep birlikte yarışı bırakıp olta iğnesi ve ağa dolanan karabatağı bota çekerek kuşun hayatını kurtardılar. Bu hareketleri nedeniyle Manisa Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından ödüllendirildiler.

Yasin SÜLÜN - Beşiktaş U21 Futbol Takımı Antrenörü

Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş U21 Derbisinde,

Beşiktaş'ın hocası Yasin Sülün, Fenerbahçe 3. oyuncu değişiklik hakkını kullanıp, sakatlıktan dolayı sahada 10 kişi kalınca, 1 oyuncusunu kenara alarak maçın eşit şartlarda devam etmesini sağlayarak Fair Play hareketi sergiledi. Karşılaşmayı 3-1 Beşiktaş kazandı.

Kenan BÖKRÜ - Çaycumaspor Futbolcusu

Çaycumaspor - 10 Temmuzspor maçında, hakem ceza sahası içine gelen topun 10 Temmuzlu sporcunun eline çarptığını zannederek Çaycumaspor lehine penaltı kararı verdi. Maçta 2-1 yenik durumda olan Çaycumaspor'un futbolcusu Kenan Bökrü, hakeme topun kendi eline çarptığını söyledi. Bunun üzerine hakem penaltıyı iptal ederek Kenan Bökrü'ye sarı kart gösterdi. Daha sonra Çaycumaspor, penaltıyı iptal ettiren futbolcusu Kenan Bökrü'nün attığı 2 golle rakibini 3-2 mağlup etti.

SPORTİF FAİR PLAY KARİYER DALI

BÜYÜK ÖDÜL

GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ - İstanbul Spor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı

Spor yöneticiliği kariyeri boyunca Fair Play davranışı ile ön plana çıkmış, İstanbul'un 2012

Avrupa Spor Başkentliği sürecinde Adaylık Komitesi Başkanlığı görevini yürüten Gümüşdağ; bu süreçte hazırlanan adaylık başvuru dosyasında Fair Play çalışmalarına ayrı bir bölüm ayırmıştır. İstanbul'un unvanı kazanmasında, Fair Play temelli çalışmalar da etkili olmuş ve ilk

defa bir başvuru dosyasında kavrama bu kadar geniş yer ayrılması Avrupa Spor Başkentleri

Kurumu (ACES) tarafından da ayrıca takdir edilmiştir. Aynı yıl, yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü İstanbul Spor A.Ş. Avrupa Fair Play Hareketi tarafından Avrupa Fair Play Diplomasına layık görülmüştür. Ayrıca Spor A.Ş. bünyesinde özel bir çalışma grubu tarafından lokal halı saha futbol turnuvalarında "Centilmenlig" projesi başlığında katılımcıların Fair Play'e uygun davranışlarını ödüllendiren bir uygulama yürütülmektedir. Gümüşdağ, aynı zamanda TFF bünyesinde yürütülen Fair Play Ligi uygulamasının hayat bulmasında da etkili olmuştur.

ŞEREF DİPLOMASI

Çağla BÜYÜKAKÇAY - Milli Tenisçi

1989 Adana doğumlu olan Çağla Büyükakçay, 15 yaşında milli takıma seçilen en genç tenisçi olmuştur. 2016 WTA İstanbul'da 1. olarak Türkiye tenis tarihinde uluslararası bir turnuvada bu başarıyı elde eden ilk tenisçidir. Aynı zamanda, dünyada ilk 100'e giren ilk Türk kadın rakettir ve 2016 Rio Olimpiyat Oyunlarına katılma hakkı kazanarak, Olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil eden ilk tenisçidir.

Işıl ALBEN - A Milli Kadın Basketbol Takımı ve Galatasaray Sporcusu

2011 Polonya/EUROBASKET Kadınlar Şampiyonası -Gümüş Madalya

2013 Fransa/EUROBASKET Kadınlar Şampiyonası - Bronz Madalya

2014 Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonasına ilk kez katılan A Milli Kadın Basketbol takımının formasını giydi.

2007-2008 FIBA Eurocup 3.lüğü

2008-2009 FIBA Eurocup Şampiyonluğu

2011 FIBA Avrupa Bayanlar Şampiyonası 2.liği

2013 FIBA Avrupa Bayanlar Şampiyonası 3.lüğü

2013-2014 Euroleague Şampiyonluğu

Allso Academy spor okulunda sporcu yetiştiriyor.

KUTLAMA MEKTUBU

Yaşar YILMAZ - Basketbol Antrenörü

Uzun yıllardır çocuk ve gençlere spor yolu ile iyi alışkanlıkların edinmesini sağlamakta ve bu konu ile ilgili projeler üretmektedir.

Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı 6 yıl önce Zeytinburnu Belediyesi Özgürlük parkında bir mobil buz pisti kurdu. Hem gilgiyi artırdı hem de sosyal bir proje oluşturmak için doğaya destek sizden, buz pateni biletiniz bizden sloganıyla yola çıkıldı. Gençler geri dönüştürülebilir atıkları getirip buz pateniyle ücrestiz kayma fırsatı yakaladı. daha sonra buz pisti madde bağımlısı evsiz gençlerden zarar görmeğe başladı. belediye yetkililerinin aklına bu çocuklardan bir buz hokeyi takımı kurma fikri geldi. 2016 yılında Türkiye'yi Bulgaristan'daki Buz Hokeyi Şampiyonası'nda temsil eden takım Avrupa Grup Şampiyonu oldu.

Bercis MERDANOĞLU -Apranti Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı ve Psikolog

Apranti Eğitim Merkezi'nde engelli çocuklara at ile eğitim projesi ile çocukların hayata hayvan sevgisi ile bağlanması, sosyalleşmesi ve iyileşme sürecine destek sağlanmaktadır.

SPORTİF FAİR PLAY TANITIM DALI

BÜYÜK ÖDÜL

Son Sayfa / A Spor

Sporda Fair Play anlayışına önemli katkılar sunmaktadır.

ŞEREF DİPLOMASI

Cem TEMEL - TRT İstanbul Radyosu Müdürü

Programlarında Fair Play Kervanı haberlerine yer vermektedir.

Ersin DÜZEN - Spor Programcısı

Tüm programlarda Fair Play'a uygun yayınlar, yaklaşımlar ve Fair Play'e davet eden çağrılar yapmaktadır.

KUTLAMA MEKTUBU

Aşkale Belediyespor Senkronize Buz Pateni Takımı

Erzurum/Aşkale ilçesinin çeşitli köylerinde yaşayan ve Atatürk İMKB yatılı bölge okulunda eğitim gören öğrencilerden oluşan bir takımdır. 19-21 Aralık 2016 tarihlerinde İzmir'de düzenlenen Novice Basic B kategorisinde (katıldıkları ilk yarışma) Türkiye Şampiyonu oldular. Ekibin sporcuları 13-15 yaşlarında ve toplam 20 kişiden oluşuyor. Sporcular "Ayaklarımıza paten takıp buza çıktık. Köy yolları zaten hep buzlu olduğundan ve biz de ayakkabılarımızla kaydığımız için hiç yabancılık çekmedik" derken, Antrenör Hümeyra Kaya ise "Hedef milli takım" dedi.

Vedat COŞKUN - Spor Yöneticisi

"YARDIMSEVER LİG" projesi

Sporcuların vicdanına hitap eden ve Fair Play ruhunun ete kemiğe büründüğü çok farklı bir Fair

Play projesidir. 2016 yılı başında İstanbul Tuzla'da 10 takımlı ve tek devre lig usulü oynanan TUZLALİGA isimli halı saha futbol turnuvasında hayata geçirilmiştir. Atılan her gol ve gösterilen Fair Play davranışı (1 TL olarak 'YARDIMSEVER LİG' kasasına organizasyon sahibi tarafından bağışlanır. Görülen her sarı ve kırmızı kart kasada biriken paranın eksilmesine yol açar.

Erol DOLU - Gazeteci

Yayınladığı TABLOİD/ücretsiz aylık bülten aracılığı ile Fair Play tanıtımı yapmaktadır.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyelerinin Değerlendirmesi ile "TMOK 2016 Toplumsal Fair Play Ödülü"

Halis KAPÇAK ...Yiğit SAKALLIOĞLU - İlkokul Öğrencileri Abana / KASTAMONU

Okula giderken banka ATM'si önünde 30 TL buldular. Banka kapalı olmasına rağmen parayı

kapı altından içeri attılar. Durum güvenlik kamerasından tespit edildi ve öğrenciler hediye ile

ödüllendirildiler.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fenerbahçe İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title