Haberler

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri (F) Grubu'nda Türkiye, 3.maçında Portekiz'i 74-62 yendi.

2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası Elemeleri (F) Grubu'nda Türkiye, 3. maçında Portekiz'i 74-62 yendi.

İki takım da maçın ilk dakikalarda elde ettikleri hücumlardan sayı bulamadı. Sonrasında Sinan ile faullerden sayı üreten Türkiye, İlkan ile bulduğu smaç basketle ilk 2 dakikayı 4-0 önde geçti. Bu bölümde konuk Portekiz ise pota altından Evora ile bulduğu hücumlardan yararlanamadı. Portekiz, Gomes'in 3 sayılık basketiyle aradaki farkı 2 sayıya (9-7) indirdi. Son 5 dakikalık bölüme girilirken, her iki takım da hücumlardan boş döndü. Türk Milli Takımı'nda Semih pota altında bulduğu boş pozisyonları değerlendiremezken, Portekiz ise Gomes ile aynı şekilde pota altında başarısız oldu. Son 3 dakikaya girilirken, Portekiz önce Santos'un üç sayılık basketiyle 12-12 eşitliği sağladı. Sonrasında ise Gomes'in faul atışlarıyla 14-12 öne geçti. Türkiye daha sonra Kerem'in basketiyle 15-14 öne geçerken, Portekiz, da Silva'nın 3 sayılık basketiyle maçın bitimine saniyeler kala 17-15 üstünlüğü yakaladı. Bundan sonraki ilk hücumda Preldziç ile 17-17 eşitliği sağlayan Türkiye, İlk periyodun son hücumunu kullanan Portekiz'e sayı şansı tanımadı ve bu çeyrek 17-17 eşitlikle tamamlandı.

İkinci çeyrekte ilk 2 dakika karşılıklı sayılarla geçerken, skorda denge bozulmadı. Türkiye'nin son hücumunda Preldziç ile 3 sayılık basket bulan milliler, 24-21 öne geçmeyi başardı. Periyodun son 5 dakikasına Türkiye, Serhat'ın 3 sayılık basketiyle 30-28 önde girdi. Portekiz ise sadece Gomes ile faullerden ve maç içinden sayılar bularak, maça tutunmaya çalıştı. Periyodun bitimine 2 dakika 30 saniye kala 16-2'lik bir üstünlük yakalayan Türk Mili Takımı, müsabakada 40-30 öne geçti. Ay yıldızlılar devrenin bitimine 30 saniye kala 42-31 üstünlüğü yakalarken, son hücumdan yararlanamadı ve devre bu skorla sona erdi.

İkinci yarı Semih ve Fonseca'nın basketleriyle başladı. Bu devrede Semih ve Ender ile sayılar bulan Türkiye skoru 48-35 taşıdı. Portekiz ise Fonseca ile sayılar üreterek, maçta kalmaya çalıştı. İkinci devrenin başında yine kötü bir başlangıç yapan Semih ilerleyen dakikalarda maça ağırlığını koydu ve üst üste sayılar bularak Türkiye'nin skorunu 50-35'e taşıdı. Gomes ile 3 sayılık basket bulan Portekiz, aradaki farkı 12 sayıya indirirken skoru da 51-39'a getirdi. Periyodun son 1 dakika 27 saniyesine 60-46 önde giren (A) Milli Takım, 3. çeyreği de 62-48 önde tamamladı.

Son çeyrekte iki takım da hücumlardan boş dönünce ilk dakika sayısız geçildi. Sonrasında Coelho'nun faulden bulduğu sayılara millilerde İzzet ve Serhat 3 sayılık basketlerle karşılık verince fark Türkiye lehine 18 sayıya

(68-50) çıktı. Üst üste hücumlardan boş dönen Türkiye, buna karşın rakibinin kötü oyunu nedeniyle karşılaşmanın son 5 dakikasına 68-53 önde girdi. Uzun bir aradan sonra Semih ile sayı bulan Türkiye son dakikaya 70-54 önde girdi. Bu dakikadan sonra her iki takım da karşılıklı hücumlardan sayılar bulurken, müsabaka Türkiye'nin 74-62 üstünlüğüyle sona erdi.

Türkiye elemelerdeki 3. maçından galibiyetle ayrılarak, 2. galibiyetini elde etti.

Bu arada, Türkiye-Portekiz milli basketbol maçını 9 bin 780 biletli seyirci takip etti.

Muhabir: Ömer Hakan Kibar / Halil İbrahim Avşar / Ülkü Parlakyıldız Karakuş

Yayıncı: İbrahim Uyar - ANKARA

Kaynak: AA / Spor

Portekiz Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title