Haberler

2012 Olimpiyat Oyunlarına Ev Sahipliği Yapacak Olan Ana Stadyumun Tasarımı Tanıtıldı

Londra'nın Olimpiyat Organizatörleri, 2012 Olimpiyat Oyunları'na Ev Sahipliği Yapması Planlanan Ana Stadyumun Tasarımını Tanıttılar. Stadyumun En Önemli Özelliği İse Yüksek Teknolojik Donanımlarıyla Sonraki Nesiller İçin Düşünülmüş Olması.

Londra'nın olimpiyat organizatörleri, 2012 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapması planlanan ana stadyumun tasarımını tanıttılar. Stadyumun en önemli özelliği ise yüksek teknolojik donanımlarıyla sonraki nesiller için düşünülmüş olması.

2012 Olimpiyat Oyunları'na ev sahibi yapacak olan İngiltere'de hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Olimpiyat organizatörleri, Olimpiyat Oyunları'nın açılış ve kapanış törenlerinin yapılacağı, ayrıca büyük müsabakaların düzenleneceği ana stadyumun tasarım halindeki tanıtımını bilgisayar ortamında yaptılar. Bir kaseyi andıran ve 1 milyar doları aşkın maliyeti bulunan yapının çatısının da açılıp-kapanır olacağı ifade edildi. Stadyum, Londra'nın doğusundaki Olimpiyat Parkı'nın merkezine hükmedecek.

Organizasyon yetkilileri 80 bin kişilik tasarım harikası stadın, Londra Olimpiyatları yolunda bir 'kilometre taşı' olduğunu vurguluyorlar. 2012 Olimpiyat Komitesi'nin başkanlığını yapan eski olimpiyat şampiyonlarından Sebastian Coe, konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında, "Bu stadyum, tamamıyla yeni bir çağdır. Bu stadın açılışıyla birlikte, stadyumun sonraki beş yıla bir seyahat olmasını istiyorum" dedi.

Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone ise stadyumun mavi ağırlıklı tonlarına dikkat çekerek, yapının Londra için bir 'fener' olacağını belirtti.

İngiltere'nin Olimpiyat Bakanı Tessa Jowell ise konuyla ilgili açıklamasında, "Bu, olimpiyatlar için çok önemli bir kilometre taşıdır" diye konuştu.

80 bin seyirci kapasitesi bulunan stadyumların 25 bin kişilik bölümleri stadyum zeminiyle birlikte inşa edilecek. Geri kalan 55 bin kişilik bölümü ise sonrada sökülebilmeye uygun yapılacak ve Olimpiyat Oyunları'nın ardından taşınacak.

Stadyumun inşaatına önümüzdeki Nisan yada Mayıs ayında başlanması planlanırken, inşaatın 2011 yılında bitirilmesi öngörülüyor.

(ERS-ERS-MEF-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title