Haberler

'2007'nin Karanlık Yüzü' Konferansı

Üniversitelerde 'Strateji ve Devrim Tarihi' Dersleri Veren Strateji Uzmanı Dr. Erol Mütercimler, Atatürk'ün 'Ne Mutlu Türk'üm Diyene' Sözünün Türkiye'nin İdeolojisi Olduğunu Söyledi.

Yeditepe, İstanbul Ticaret ve Doğuş Üniversiteleri'nde "strateji ve devrim tarihi" dersleri veren Strateji Uzmanı Dr. Erol Mütercimler, Atatürk'ün "Ne mutlu Türk'üm diyene" sözünün Türkiye'nin ideolojisi olduğunu söyledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Ordu Şubesi'nin organizasyonuyla Ordu TESK Otel'de yapılan "2007'nin Karanlık Yüzü" konulu konferansta konuşan Dr. Erol Mütercimler, ideolojilerin tankla tüfekle yok edilemeyeceğini, ideolojinin ancak ideolojiyle yok edilebileceğini söyledi. İnsanların öldürülebileceğini ancak fikirlerin öldürülemeyeceğini ifade eden Mütercimler, "Türkiye'de 47 etnik köken var. Ancak Türklük üst kimliktir. Bakın Avustralya'ya çok kültürlü bir ülkedir. Bu ülkeye gelenler ve bu ülkenin kimliğini alan herkes İngilizce konuşuyor, parasını Avustralya için harcıyor ve Avustralya'yı koruyor. Göçmen olarak bir ülkeye gelen halklar kendi kültürlerini yaşatırlar. Ulus kavramı buradadır. Biz de Osmanlı İmparatorluğu'ndan sonra yeni bir ulus inşa ettik. Yeni bir devlet kurduk. Yeni bir siyasi rejim oluşturduk. Bunun adı Türkiye Cumhuriyeti'dir. Atatürk'ün 'Ne Mutlu Türk'üm Diyene' sözü de Türkiye'nin ideolojisidir. Devletler, milletlerle ayakta durur. Anayasa ne diyor; 'Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran Türk halkına Türk milleti denir.' İşte başka söze gerek yok" dedi.

(MAK-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title