Haberler

2 Ton Sardalye ile Sokakta Mangal Partisi

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi´nde bu yıl 17'incisi düzenlenen Uluslararası Altın Sardalye Kültür ve Sanat Festivali, mangal partisine dönüştü.

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi´nde bu yıl 17'incisi düzenlenen Uluslararası Altın Sardalye Kültür ve Sanat Festivali, mangal partisine dönüştü. CHP´li Gelibolu Belediyesi, 2 ton Sandalyeyi, İlçeye öz pişirme tekniği ile vatandaşlara dağıttı. Festival kapsamında Gelibolulular 10 değişik Balkan ülkesinden gelen yabancı misafirlerin dans toplulukları eşliğinde İskele Meydanı'na kadar yürüdü.

Festival kapsamında, Liman içi mevkiinde hazırlanan onlarca mangalda pişirilen 2 ton sardalye, etkinliği izleyen yöre halkına ücretsiz servis edildi. Gelibolu Gazi Süleyman Paşa Anıtı önünde oluşturulan kortejle bu gün saat 17.00'de başlayan etkinlik, 3 gün sürecek festivalin en görkemli tarafı oldu. Gelibolulular, etkinliğe davetli Gürcistan, Bulgaristan, Romanya ve Yunanistan'ın da yer aldığı 10 Balkan ülkesinden gelen yabancı misafirlerin dans toplulukları eşliğinde İskele Meydanı'na kadar yürüdü. Gelibolu'nun CHP´li Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Cumhuriyet Meydanı´nda yaptığı festivalin açılış konuşmasında, festivalin Gelibolu´nun kalkınmasına olan katkısının yanı sıra, özünde bir kültür açılımı olduğunu da söyledi. Başkan Özacar, Gelibolu'nun gerek tarihi geçmişi, gerekse içinde yaşayan insanların çeşitli kökenlerden gelmesi bakımından önemli bir kültür merkezi olduğuna işaret ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gelibolu, antik çağdan bu yana Asya'dan Avrupa'ya ve Avrupa'dan Asya'ya geçiş köprüsü olmuştur. Bu süreç içerisinde yaşam süren birçok farklı medeniyet ve kültürün kendinden birşeyler bıraktığını, Gelibolu da zengin bir kültürel mozaik oluştuğunu görebiliriz.'

Konuşmaların ardından, Kaymakam, Belediye Başkanı, yabancı ülkelerin temsilcileri ve Gelibolu'daki başarılı sporcular tarafından festival meşalesi yakıldı. Daha sonra, yabancı ülkelerin sunduğu dans ve halk oyunları gösterileri, izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Festival kapsamında, İskele Meydanı'na kurulan 15 adet dev mangalda pişirilen 2 ton sardalye, izdihama yol açılmadan, Belediye görevlilerince özenle yaklaşık 15 bin kişiye ikram edildi.

ÇANAKKALE- DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title