Haberler

2-Başkent'te Çifte Kutlama

KARS Ardahan-Iğdırlar Birliği Dayanışma Platformu, cumhuriyetin kuruluşunun 93'üncü yıl dönümüyle Kars, Ardahan ve Iğdır'ın kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümünü düzenledikleri Cumhuriyet Balosu ile kutladı.

KARS Ardahan-Iğdırlar Birliği Dayanışma Platformu, cumhuriyetin kuruluşunun 93'üncü yıl dönümüyle Kars, Ardahan ve Iğdır'ın kurtuluşunun 96'ncı yıl dönümünü düzenledikleri Cumhuriyet Balosu ile kutladı. Türk bayraklarının dalgalandığı gecede 'Yılın Değer Katan İsmi' seçilen Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek, ödülünü CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ün elinden aldı.

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenen balo töreni, Ankara'da yaşayan Karslı, Ardahanlı ve Iğdırlıları bir araya getirdi. Etimesgut Spica Plaza'da gerçekleştirilen geceye CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli ve Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek de katıldı. Kars Ardahan-Iğdırlar Birliği Dayanışma Platformu Genel Başkanı Sebahattin Şengül'ün ev sahipliğinde düzenlenen etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 10. Yıl Marşı ve yöresel türkülerle devam eden gecenin açılış konuşmasını yapan Şengül, geceye katılanlara teşekkür etti. Şengül, Kars Iğdır ve Ardahanlılar tarihi, tarih kitaplarından değil dedelerinden, ninelerinden dinleyerek yaşayarak öğrenmiştir. Bunun içinde bu insanlar sonsuza kadar bayrağına, vatanına ve ezanına bağlıdır dedi.

DENİZ ZEYREK'E 'DEĞER KATAN İSİM' ÖDÜLÜ

Plaket töreniyle sonlanan programda, Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Deniz Zeyrek 'Yılın Değer Katan İsmi' seçildi. Ödülünü CHP Grup Başkanvekili Gök'ün elinden alan Zeyrek, Kars benim için çok önemli, burada okudum, sizin yaşadığınız her şeyi yaşadım. Ne varsa bu Karslılar'da var dedim ifadelerini kullandı. Zeyrek'i tebrik eden CHP'li Gök ise konukların Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak, Bizim Cumhuriyetimiz başkalarına benzemez. Mustafa Kemal'in cumhuriyeti bütün dünyada takdir görmüştür. Bu Cumhuriyet sonsuza kadar yaşayacaktır. Bu gecede Türkiye'mizde artık az sayıda özgür kalan ve hepimizin gururu özellikle sizlerin gururu değerli gazeteci sevgili Deniz Zeyrek beye bu ödülü vermekten büyük mutluluk duyuyorum diye konuştu. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ardahan Iğdır Kars Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title