Haberler

2-B Tasarısı Genel Kurul'da

Köylerini terk ederek 2-A alanlarına yerleşen ancak köylerde tapulu mülkü bulunan aileler de "2-B Tasarısı" kapsamında hak sahibi olabilecek.

Köylerini terk ederek 2-A alanlarına yerleşen ancak köylerde tapulu mülkü bulunan aileler de "2-B Tasarısı" kapsamında hak sahibi olabilecek.

TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen orman özelliğini yitirmiş ve 2-B arazisi olarak bilinen Hazine arazilerinin satışını öngören tasarı üzerinde CHP'nin verdiği değişiklik önergesi üzerine söz alan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Tunceli'ye yatırım yapılmadığını, teşvik paketinde beşinci bölge olarak gösterildiğini ileri sürdü. Genç, ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir açıklamasında, "Yargı, alanının dışına çıktı" ifadesini kullandığını belirterek, "Sen hangi ahlakla bunu söylüyorsun-" dedi.

Genç'in, Tunceli'ye yatırım yapılmadığına ilişkin eleştirisi üzerine söz alan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bu iddianın gerçeği yansıtmadığını, teşvik paketi için belirlenen kriterlerin bütün iller için adaletli olarak uygulandığını söyledi. Yılmaz, Tunceli'ye duble yoldan üniversiteye, sağlıktan eğitime kadar hiçbir dönemde yapılmayan yatırımların yapıldığını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise Genç'in eleştirisine yanıt verirken, "İçinde ahlak ve ahlaksızlık kelimelerinin bol geçtiği konuşma dinledik. En büyük ahlaksızlardan biri darbecilere övgü dizmek, şakşakçılık yapmak, onların önünü açmak ve destek vermektir. Ahlak ve ahlaksızlıktan bahsetmek için onu söyleyecek kişilerin gerçekten ahlaklı olması gerekir. Aynı ifadeleri en hafif olarak burada hakarette bulunan kişinin Genel Başkanı'na iade ediyorum. Siz kendi genel başkanınıza aslında hakaret ettiniz. Neden- Bize bunu iade etme hakkı vererek bunu yaptınız" diye konuştu.

Bunun üzerine söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, kürsünün polemik kürsüsü olmadığını belirterek, "Sayın Canikli tabii ki kendi Genel Başkanı'nı koruyacaktır. Ona yönelik olarak cümle olduğunu düşündüğünde açıklama yapması doğaldır. Ama bu açıklamayı yaparken hiç gereği yokken 'Sayın Kılıçdaroğlu'na iade ediyorum' demesi yanlış. Onun biraz önceki konuşmalarla ne gibi bir ilgisi var- Siz Sayın Genç'e cevap veriyorsunuz söyleyebilirsiniz, doğal hakkınız. Bunu hiç ilgisi olmayan Sayın Kılıçdaroğlu'na bağlarsanız, bu yakışık almaz. O, memuriyet çizgisi, siyasi çizgisi belli olan düzgün bir devlet adamıdır" dedi.

Tekrar söz alan Genç ise kendisinin Danışma Meclisi üyeliği yaptığını, ancak askeriyenin getirdiği bütün keyfi tasarruflara karşı koyduğunu ifade etti.

Tasarının 4. maddesi üzerinde AK Parti'nin verdiği önerge kabul edildi.

Buna göre, orman içinde veya bitişiğinde bulunan köyler ile mahallelerden; köylerini terk ederek 2/A alanlarına nakledilen ve yerleştirilen ancak köylerde ve gittikleri yerlerde tapulu mülkü bulunan aileler de hak sahibi sayılacak.

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, BDP'nin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında verdiği gensoru önergesinin ön görüşmelerinin yapılması için, birleşimi 17 Nisan Salı Günü saat 15.00'de toplanmak üzere kapattı.

- TBMM

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Cevdet Yılmaz Ak Parti Tunceli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title