Haberler

1980'de Ölen Ülkücü Yakınlarından Başbakan Erdoğan'a Tepki

"Ülkücü şehitlerimiz üzerinden hiç kimse siyasi rant sağlayamaz" Mikail PELİT/MALATYA, (DHA) MALATYA'da 1980'de hayatlarını kaybeden Ülkücü Cengiz Baktemur ile Mehmet Kazgan'ın ağabeyi ve kardeşi Malatya MHP İl binasında basın toplantısı düzenleyerek, "Ülkücü şehitlerimizin üzerinden hiç kimse çirkin siyaset yaparak, kendisine siyasi rant sağlayamaz" dedi.

"Ülkücü şehitlerimiz üzerinden hiç kimse siyasi rant sağlayamaz"

Mikail PELİT/MALATYA, (DHA)

MALATYA'da 1980'de hayatlarını kaybeden Ülkücü Cengiz Baktemur ile Mehmet Kazgan'ın ağabeyi ve kardeşi Malatya MHP İl binasında basın toplantısı düzenleyerek, "Ülkücü şehitlerimizin üzerinden hiç kimse çirkin siyaset yaparak, kendisine siyasi rant sağlayamaz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin grup toplantısında 1980 ihtilalinde hayatlarını kaybeden ülkücülerin isimlerini sayarak onlardan gelen mektupları okumasına ülkücülerin tepkileri devam ediyor. MHP Malatya İl Başkanlığı'nda yapılan basın toplantısında ihtilal döneminde hayatlarını kaybeden Mehmet Kazgan'ın kardeşi Hasan Kazgan ile Cengiz Baktemur'un ağabeyi Rıza Baktemur, Başbakan'ın konuşmasını eleştirdi. Basın açıklamasını yapan Mehmet Kazgan'nın kardeşi Hasan Kazgan, son günlerde mitinglerde ülkücüler üzerinden çirkin politikalar üretildiğini belirterek, "Buradan herkese sesleniyoruz, bu dava uğruna şahadeti seçmiş ülkücü şehitlerimiz üzerinden hiç kimse çirkin siyaset yaparak, kendine siyasi rant sağlayamaz, buna müsaade etmeyeceğiz" dedi. Kazgan şöyle devam etti:

"Bizlerin fikirleri alınmadan yapılan bu talihsiz açıklamayı şiddetle reddediyor, nefretle kınıyoruz. Bizler; Türk milliyetçileriyiz, ağabeylerimizin emanetini sonsuza kadar şerefle taşımaya kararlıyız, yüce milletimiz için neyin doğru, neyin hayırlı olduğunu bilecek düşünceye sahibiz. Bu konuda kimsenin yönlendirmesine ihtiyacımız yoktur. Her fırsatta ülkücülere yönelik olarak 'eli kanlı', 'geçmişi karanlık', 'kafatasçı', 'faşist' gibi aşağılık iftiraları dilinden düşürmeyenlerin, şehidimizin mektubunu tam 30 yıl sonra keşfedip, döktüğü timsah gözyaşlarına da kanmayacak kadar basiret sahibiyiz. Sadece 8 yıldır yalan rüzgarı içinde devam ettirdikleri talan, soygun ve ihanetlerinin hesabından kaçmak için yandaş yargı oluşturmaya yönelik anayasa değişikliği teklifini referandumla hayata geçirmek, böylece kendilerini kurtarmak hülyasına ülkücülerin çilesini katık yapmalarına müsamaha göstermeyeceğiz."

Milliyetçi hareket liderinin 'Hayır' demesinden sonra bütün ülkücülerin de 'hayır' demesi gerektiğini anlatan Kazgan, "Hayatının hiçbir anında yanımızda yürümeyen, acımıza, çilemize ortak olmayanlara sesleniyoruz, Sizler kendi menfaatlerinizi düşünerek oy verebilirsiniz, biz ülkücüler Türk milliyetçileri ülkenin menfaatlerini düşünerek, 12 Eylül'de “Hayırö oyu kullanacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

title