Haberler

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103. Yıl Dönümü

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mevlit okutuldu.

Yalova'nın Çınarcık ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 103. yıl dönümü dolayısıyla mevlit okutuldu.

Çınarcık ilçesine bağlı Çalıca köy camisinde Cuma namazı öncesi Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Zeytin Dalı Harekatı ile Çanakkale başta olmak üzere tüm şehitler için mevlit okundu.

Daha sonra İlçe Müftüsü İdris Yavuzyiğit tarafından da Çanakkale ve Afrin şehitleri için dua edildi.

İlçe Müftüsü Yavuzyiğit burada yaptığı konuşmada, bu milletin İslam'ın son kalesi olduğunu söyledi.

Yavuzyiğit konuşmasına şöyle devam etti:

"Şu an bulunduğumuz ortamda da, 103 yıl öncede bin yıl öncesinde de nice mücadeleler verdik. Biz her daim cenk meydanlarında yaşayan onu hayatın merkezine alan insanlarız. Biz ayetleri kendine Sertaç edinen insanlarız. Ayeti kerime de Mevlamız bizlere diyor ki, 'Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin. Onlar diridirler, sizler bunu anlayamazsınız, hissedemezsiniz' diyor. Bu millet bu ayetleri Sertaç edinerek, bu ayetlerden ilhamını almak suretiyle canını dişine takmış 'Çanakkale Geçilmez' dedirtmiş.

Tarihinden almış olduğu güçle, manevi şahsiyetiyle bu milleti binlerce yıldır var eylemiş ve kıyamet gününe kadar da inşallah bu millet var olacaktır. Bu millet İslam'ın son kalesidir. Bu millet maneviyatıyla, maddiyatıyla, yeri geldiğinde en değeri varlığı olan canıyla beraber vatanı, bayrağı ve mukaddesatı için en güzel şekilde mücadelesini vermiştir. Polislerimiz, askerlerimiz bunun en güzel örneğidir. Şuan Afrin'de yazılan destan bunun en güzel örneğidir."

Şehitler için düzenlenen programa, Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Enis Kurt, İlçe Emniyet Müdürü Ragıp Tunç ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Zaferi Çınarcık Yalova Afrin Politika Güncel Haberler

title