Haberler

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Yozgat'ın Akdağmadeni, Yerköy, Sarıkaya, Aydıncık, Sorgun, Boğazlıyan ilçelerinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Yozgat'ın Akdağmadeni, Yerköy, Sarıkaya, Aydıncık, Sorgun, Boğazlıyan ilçelerinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Akdağmadeni Şöhrettin Duygu Anadolu Lisesi salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Kaymakam Ahmet Yıldız, Seyit Onbaşı'nın Çanakkale savaşında 276 kilogram ağırlığındaki top mermisini tek seferde kaldırdığını hatırlatarak, Yahya çavuş ve Kınalı Mehmet'ten örnekler verdi.

Programda öğrenciler tarafından hazırlanan "Çanakkale Şehitlerine" adlı şiirler okundu ve "Oğlumun Adı Zafer Olsun" adlı tiyatro gösterisi sunuldu.

Yerköy

Yerköy Şehitiği'nde çelenklerin konulmasının ardınan saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Programda konuşan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ahmet Gökberk Ateşoğlu, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü kutlamanın ve kutsal vatan için canlarını feda eden şehitlerin Şehitler Günü'nü idrak etmenin onurunu yaşadıklarını ifade ederek, Çanakkale Zaferinin dünya tarihinde bir dönüm noktası olduğunu ve güç dengelerinin değiştiği söyledi.

Şehitlikte programın ardından etkinliklere Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda devam edildi.

Sarıkaya

Sarıkaya'da Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü programı Hükümet Konağı bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Çelenkler, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Sarıkaya Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından sunulduktan sonra program, Namık Kemal İlk/Ortaokulu Konferans Salonunda devam etti.

Sarıkaya Anadolu Lisesi'nin düzenlemiş olduğu programda, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Programın açılış konuşmasını yapan Sarıkaya Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Kılıç Çanakkale Zaferi'nin özellikle genç nesillere iyi aktarılması ve anlatılmasını şehitlere bir borç olarak gördüklerini kaydetti.

Çanakkale'deki havanın teneffüs edilmesi ve o duygunun yaşanması gerektiğine inandığını söyleyen Kılıç, bu nedenle gençlerin mutlaka Çanakkale'yi görmesi gerektiğini belirtti.

Programda, şiirlerin okunmasının ardından "Çanakkale" adlı tiyatro oyunu sergilendi. Öğrenciler tarafından oratoryo gösterisi yapıldı.

Boğazlıyan

Boğazlıyan Kaymakam Kemal Bey Anadolu Lisesi bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri konulmasının ardından, saygı duruşu yapıldı ve akabinde İstiklal Marşı okundu.

Öğretmeni Aslan Bakır, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, Çanakkale Zaferi'ndeTürk milletinin esir edilemeyeceği, Türk vatanının parçlanamayacağının tüm dünyaya haykırıldığını söyledi.

Tören, okulun konferans salonunda devem etti.

Aydıncık

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla düzenlene tören, Aydıncık Hükümet Konağı alanında çelenk sunumlarıyla başladı.

Atatürk büstü önüne Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri konuldu. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden tören şiirlerin okunmasıyla son buldu.

Programın ardından Aydıncık Kaymakamı Sinan Başak, Belediye Başkanı Ahmet Koçak, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Taç, İlçe Müftüsü Dursun Sarı ile şehit aileleri ve gaziler, ilçe mezarlığında dua etti.

Sorgun

Çanakkale Zaferi'nin ve Şehitleri Anma Günü programı kapsamında Hükümet Konağı bahçesinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Kaymakam Ali Arslantaş'ın şehit ailelerini kabulünün ardından Şehit Piyade Onbaşı Zekeriya Ünalan'ın ailesi ziyaret edildi.

Şehit Mezarlığı'na yapılan ziyaretin ardından, Sorgun Anadolu Lisesi'nin İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonu'nda program düzenlendi.

Kaymakam Ali Arslantaş, törende yaptığı konuşmada Çanakkale Savaşları'nın sadece Türk tarihi açısından değil, dünya tarihi açısından da önemli bir dönüm noktası olduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Çanakkale Zaferi Aydıncık Sarıkaya Sorgun Yerel Haberler

title