Haberler

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Van'ın Başkale ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Van'ın Başkale ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla etkinlikler düzenlendi.

Kaymakamlık önünde bir araya gelen vatandaşlar Türk bayraklarıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesiyle devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının dev ekrandan vatandaşlara izletildiği programda, ilahiler okundu, çeşitli gösteriler sunuldu.

Kaymakam Asım Solak, 15 Temmuz darbe girişiminde 251 kişinin şehit düştüğünü anımsatarak, "15 Temmuz'da yaşananları asla unutmayacağız ve unutturmayacağız. Hain terör örgütü FETÖ, 15 Temmuz'da devletimizin birliğini, bağımsızlığını ve milli iradeyi yok etmek için ordumuzun içine sızdırdığı hainlerle bu ülkenin tankını, uçağını, silahını, bu millete karşı kullandı. 15 Temmuz günü, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Türk milletinin bir bütün olarak gösterdiği tepki birçok ulusa ilham kaynağı olacak." diye konuştu.

Camilerden sala okunmasıyla sona eren programa, Belediye başkan vekilli Veysel Kahraman, 6. Hudut Tugay Komutanı Albay İlker Ertuğrul, cumhuriyet savcıları Mehmet Demir, Bünyamin Kılınç, Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Hadi, İlçe Emniyet Müdürü Adil Metin, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

15 Temmuz Başkale Haberler

title