Haberler

12 Dev Adam, Günü Tek Antrenmanla Tamamladı

2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda yarın Yunanistan ile karşılaşacak olan A Milli Takım, günü akşam yaptığı tek antrenmanla tamamladı.

2010 FIBA Dünya Şampiyonası'nda yarın Yunanistan ile karşılaşacak olan A Milli Takım, günü akşam yaptığı tek antrenmanla tamamladı.

Ankara Spor Salonu'nda Baş Antrenör Bogdan Tanjevic yönetiminde yaklaşık iki saat süren idmana milliler, ısınma hareketleriyle başladı. Daha sonra iki grup halinde taktik çalışması yapan Ay-Yıldızlılar idmanı şut çalışmasıyla tamamladı.

TBF'nin internet sitesinde yer alan habere göre, antrenmanın ardından A Milli Takım oyuncuları ile teknik kadro Yunanistan maçıyla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

A Milli Takım Baş Antrenörü Bogdan Tanjevic, Yunanistan karşısında sahaya kazanmak için çıkacaklarını belirterek, "Geçen sene Avrupa Şampiyonası'nda oynadığımız karşılaşmanın rövanşı olacak. Oyuncularım kazanacağımıza inanıyor. Enerjimizi bütün maça yayabilirsek, bu büyüleyici atmosferde maçı kazanabiliriz. Ribauntlarda rakibin üstünlük kurmasına izin vermemiz gerekiyor" dedi.

Kaptan Hidayet Türkoğlu ise, Yunanistan maçının grup liderliği için oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, "Şu anda iyi durumdayız. Yunanistan karşısına grupta iki maçımızı da kazanmış olarak çıkacağız. Seyircimizin desteğiyle iyi bir basketbol oynayarak karşılaşmayı kazanmak istiyoruz. Yunanistan'ın iki önemli oyuncusunun cezası bizim maçımızla birlikte bitiyor. Söz konusu iki oyuncuda önemli isimler. Geçen sene Yunanistan ile oldukça çekişmeli bir maç oynadık. Yarın ki karşılaşmada da aynı mücadeleyi göreceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

Milli Takım Menajeri Harun Erdenay ise, şunları söyledi:

"Takımızın morali ve motivasyonu çok iyi. Ankara'da grup liderliğini hedeflemiştik. Her maça ayrı bir önemli çıkıyoruz. Yarın karşılaşacağımız Yunanistan gerçekten çok tehlikeli bir ekip. Yunanistan bence Avrupa'nın en iyi kısa oyuncularını kadrosunda barındırıyor. Skor yükü yüksek olan bir takım olduğu için önlemlerimizi aldık. Sahaya mutlaka kazanmak için çıkacağız. Geçen yıl rakimize Avrupa Şampiyonası'nda kaybetmiştik. Yarın rövanşı alacağımıza inanıyorum."

A Milli Takım'da morallerin yüksek olduğunu belirten Kerem Tunçeri, "Grubumuzda oynadığımız iki maç da bizim için iyi geçti. Maçlarda işin mücadele ve savunma kısmı çok iyi oldu. Özellikle dün alan saunmasını çok iyi yaptık. İyi ve potansiyelli takımlara karşı iyi oynamamız için hücum yüzdemizi biraz daha yüksetmemiz gerekiyor. Yunanistan ile çok önemli bir maça çıkacağız. Rakibimizin hem içeride hem de dışarıda çok iyi oyuncuları var. Seyircimizin de desteğiyle grup liderliği için önemi büyük olan bu maçı kazanmak istiyoruz" dedi.

ANKARA / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title