Haberler

115 Çocuğun Çoğunu Akrabası Hamile Bırakmış

Güncelleme:

İstanbul Küçükçekmece'deki Kanuni Sultan Süleyman Hastanesinde ortaya çıkan "115 hamile çocuk" skandalı yeni ve iğrenç bir boyut kazandı. Çocukların çoğu akrabaları tarafından hamile bırakılmış.

İstanbul Küçükçekmece'deki Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ortaya çıkan 115 hamile çocuğa ilişkin yeni bilgilere ulaşıldı. 115 çocuğun hamile olduğunu yetkililere bildirmediğini tespit edenlerden İclal N.'nin bilgi paylaştığı Psikolog I.Ö. de açıklamalarda bulundu.

"BİR ANLAMDA NORMALLEŞMİŞTİ"

Sağlık Bakanlığı'nın "ergen hamilelere psikodestek projesi" kapsamında hastanede 1 yıldır çalışan ve geçen ay görevini tamamlayan Psikolog I.Ö., şunları söyledi:

"Bildirim yükümlülüğü olmasına rağmen bunun yapılmamasının 2 nedeni var: Bilgi eksikliği ve (çok sık karşımıza çıkmasından dolayı) cinsel istismar ve çocuk gebeler gerçeğini normalleştirmek... Hastane, Suriyeli göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı, çok göç alan bir bölgede. Bu tip vakalar sıklıkla geldiği için bir anlamda normalleşmişti. Suriyelilerin yoğun yaşadığı ilçedeki hastanede bu vakalar sık olduğu için durum hasır altı edildi. Bildirim yapılmamasıyla ilgili bir kasıt yoktu."

"ÇOĞUNU AKRABASI HAMİLE BIRAKMIŞ"

18 yaş altı gebeliklerin çok karşılaşılan, hasır altı edilen, küçük yaşta resmi nikâhla meşru kılınan bir olgu olduğunu dile getiren I.Ö., skandalla ilgili tespitlerini aktardı: "Çevirmen bulabildiğim her koşulda istismara uğrayan çocuklara psikoterapi yaptım. Çoğu akrabası tarafından hamile bırakılmış, bir kısmı cinsel istismara uğramış. Erkekler 25-26 yaşlarında. Yasal süreci biz de takip ediyoruz. Etik olarak üzerine gittik, durumun gündeme gelmesinden çekinmedik."

"İHBARDA BULUNDUM"

Olayı ortaya çıkaran ve görev yeri 2 kez değiştirilip hakkında inceleme başlatılan sosyal hizmet uzmanı Ş.İ.N.'nin ise savcılık ifadesinde, "Kayıtları incelediğimde 1 Ocak 2017'den 24 Mayıs'a kadar 18 yaşından küçük kızlara ait gebeliklerin hastanedeki Çocuk İzleme Merkezi'ne, güvenlik güçlerine ve savcılığa bildirilmediğini tespit ettim. Bu konuda görevi kötüye kullanmaktan ihbarda bulundum" dediği öğrenildi. Ş.İ.N., iddiayı mevcut birimdeki I.Ö. dışında kimseyle paylaşmadığını da ifadesinde kaydetti.

"TÜMÜ İFADEYE ÇAĞRILDI"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, olayın savcılığa intikal ettiği tarih olan 3 Ekim'de soruşturma başlatıldığını belirterek, şunları kaydetti: "Gerek kamu görevlisinin suçu bildirmeme, gerekse çocuğun cinsel istismarı suçuyla ilgili soruşturmalar devam etmektedir. Bir Cumhuriyet başsavcıvekili ve 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Mağdurların tümü ifadeye çağrılmıştır."

"77 HAMİLE ÇOCUKLA İLGİLİ TESPİT YAPILAMADI"

İddialarla ilgili 12 Haziran 2017'de tutulan tutanakta, 18 yaş altı hamile olan 115 çocuk içinden 38'inin 15 yaşından önce hamile kaldığı, bu durumun rıza aranmaksızın çocuk cinsel istismarı suçu kapsamında olduğu, 77 hamileyle görüşülmediği için durum tespiti yapılamadığı belirtildi.

Kaynak: Habertürk

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kanuni Sultan Süleyman Sağlık Bakanlığı Küçükçekmece İstanbul 3.Sayfa Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500

Yorumlar (12)

3535:

bunlar evlimi bekarmı tecavüzmü yoksa istiyerekmi çünü şeriat diyor kız adet oldumu evlene bilir ben şeriata bakarım çoçuk çoçuk doğurmaz

2
12
yanıtYanıtla
ggdfg:

biride çıkıp demiyorki millet meydanlarda basbas bagirdi idam istiyoruz diye hala birşey gelmedi calısmanın adı bile geçmedi

10
0
yanıtYanıtla
Birisi:

Rezilliğe bak Allah''tan korkmaz kuldan utanmazlar

9
0
yanıtYanıtla
Arzu:

Allah belanizi versin!!! Sizin gibi aile akraba olacagina tas olsun .

7
0
yanıtYanıtla
Adalet:

Hapishaneye atın, orada zaten bu bir çeşit idam cezası olur onlar için.

3
0
yanıtYanıtla
Alivan.:

adami.niye.atiyurlar.anlamadim.18.yasina.kadar.evlenemez

0
0
yanıtYanıtla
tahsin:

önce olayı ortaya çıkarana ceza veriliyor yeri değiştiriliyor 2 sefer BU NASI ADALET YAAAAAAAA SONRADA ADALET VE KALKINMA PARTİSİ DİYOSUNUZ SAPIKLAR YAPTIGIYLA KALIYOR VE BUNLAR KALDIKCADA KALACAK

0
0
yanıtYanıtla
Recep:

Allah inanci hakimiyetini kabul etmeyince olacagi bu. Hic bir ceza onleyemez istersen igdam gelsin.

0
0
yanıtYanıtla
Ibrahim:

Boyle giderse suriyeli nufusu bizi gecer dogumhaneler cogu suriyeliler

0
0
yanıtYanıtla
abdullah:

Şimdi diyorlar ki 18 yaşın altı çocuk evlenemez! ulan memleketin 28-38-48 yaşında ki karıları çocuktan beter aile nedir namus nedir bilmezler beyin yaşı 7-8 bile değil bunlarla da evlenmeyi yasaklasın tağutlar.

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title