Haberler

1. Uluslararası Antalya Gitar Festivali

1.Uluslararası Antalya Gitar Festivali başladı.

1. Uluslararası Antalya Gitar Festivali başladı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) Aspendos Salonu'nda açılış konseri öncesi yaptığı konuşmada, kentteki festivallere bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu ve heyecanını yaşadığını söyledi.

Akaydın, festival süresince Antalya'da sanat adına unutulamayacak 5 güzel gece yaşanacağını belirtti.

1. Uluslararası Antalya Gitar Festivali'nin sanat yönetmeni Ahmet Kanneci'ye de teşekkür eden Akaydın, Antalya Gitar Festivali'nin de diğer festivaller gibi sürdürülebilir etkinlik haline dönüşmesini temenni etti.

Festival kapsamında ilk gece İspanyol Jose Manuel ve Francisco Cuenca Morales ikilisinin kurduğu Duo Cuenca grubu sahne aldı. Yaklaşık bir saat süren konserde katılımcılara, piyano ve gitarın bir araya gelmesiyle yorum kazanan eserler dinletildi.

Ayrıca gecede, "Gitar, Tarihsel Gelişimi ve Türk Gitar Yapımcıları" isimli resim ve fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Festival, 25 Şubat Cumartesi gününe kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Akaydın Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title