Haberler

Şebinkarahisar'da 1. Tamzara Defilesi Yapıldı

Güncelleme:

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde yöreye özgü Tamzara Dokumasının tanıtımı amacıyla "1. Tamzara Defilesi" gerçekleşti.

Şebinkarahisar ilçesinde yöreye özgü Tamzara Dokuması'nın tanıtımı amacıyla "1. Tamzara Defilesi" gerçekleştirildi.

Tamzara Mahallesinde gerçekleştirilen defilenin açılışında konuşan Şebinkarahisar Kaymakamı Murat Çağrı Erdinç, yöreye özgü Tamzara Dokuması'nın yüzlerce yıllık geçmişe sahip olduğunu söyledi.

Erdinç, 50 yıl önce dokumacılığın yörede yaygın olarak yapıldığını, ancak zamanla unutulmaya yüz tuttuğunu anlattı.

Kaymakamlık olarak Tamzara Dokuması'nın yeniden gün yüzüne çıkarılması ve tanıtımı için çalışmalar başlattıklarını dile getiren Erdinç,  şöyle konuştu:

"Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan ve Tarihi Kentler Birliği üyesi olan Şebinkarahisar'da Tamzara Mahallemiz, uzun yıllar boyunca dokumacılık yapılan bir yerleşim yeri. 40-50 yıl öncesine kadar neredeyse her evde bir dokuma tezgahının bulunduğu, sokaklarında yürürken dokuma tezgahlarının sesinin duyulduğu bir mahalle. O dönemlerde bu mahallede üretilen dokumalar her yerde aranan bir tekstil ürünü olarak ün yapmış ve tüm bölgeye bu tezgahlarda dokunan ürünler toptan olarak gönderilmiş. Ama, maalesef günümüze ticari anlamda taşınamamış, hali hazırda kaymakamlığımızın çabaları ile yaşatılan eski geleneksel bir el sanatımız olarak sürdürülüyor."

Erdinç, düzenlenen defileyle Tamzara Dokuması'nın tanıtımına katkı sunmak istediklerini belirterek, "Bu akşam defilede sadece bir kumaş değil, bir insanlık hikayesini dokuyacağız. Tamzaralıların meşhur bir sözü vardır. 'Ya oku, ya doku' diye. Ama bugün biz hem okuyup, hem de dokuyacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından tarihi mahalle meydanında oluşturulan podyumda Şebnem Schaefer'ın da aralarında bulunduğu ünlü mankenler, Giresun Üniversitesi Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü öğrencileri ile moda tasarımcısı Ahmet Giray Yılmaz'ın Tamzara Dokuması'ndan oluşturulan koleksiyonlarından seçmeleri sundu.

Kaynak: AA / Yerel

Şebinkarahisar İpek Yolu Moda Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (3)

öznur tmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Şebinkarahisar meslek yüksek okulu değil şebinkarahisar uygulamalı bilimler yüksek okulu.

3
0
yanıtYanıtla
Semra y.mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım değil de Şebinkarahisar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu olması gerekiyor ve de bu okul lisans olarak eğitim veriyor ön lisans değil.

2
0
yanıtYanıtla
Semra y.mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Şebinkarahisar Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü değil de Şebinkarahisar Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü olması gerekiyor ve de lisans bölümü.

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title