Haberler

1 Mayıs İçin Suç Duyurusu

Kendisini 1 Mayıs 1977'de Taksim Meydanı'nda Saldırıya Uğrayan ve Hayatını Kaybeden Mağdurların Avukatı Olarak Tanıtan Rasim Öz, 1977 Yılı 1 Mayıs Tarihinden Geçtiğimiz 1 Mayıs 2007 Tarihine Kadar Geçen 30 Yıl Süresince Suçluların Kanun Önüne Çıkarılmadığını İddia Etti.

Kendisini 1 Mayıs 1977'de Taksim Meydanı'nda saldırıya uğrayan ve hayatını kaybeden mağdurların avukatı olarak tanıtan Rasim Öz, 1977 yılı 1 Mayıs tarihinden geçtiğimiz 1 Mayıs 2007 tarihine kadar geçen 30 yıl süresince suçluların kanun önüne çıkarılmadığını iddia etti.

Avukat Rasim Öz, bu sebeple İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yaptığı suç duyurusunun dilekçesinde Öz, 34 kişinin ölmesiyle sonuçlanan 1 Mayıs 1977 olayının gerçek planlayıcısının halen yargı önüne çıkarılmadığını öne sürdü. Dilekçede, 1 Mayıs 1977 ile 1 Mayıs 2007 arasında katliam ve saldırıların sorumluları ve bunların sorumluları hakkında işlem yapmayarak görevlerini suistimal edenlerin öncelikle istifaları istendi.

Avukat Öz, Aksu, Köksal, Güler ve Cerrah'ın "1 Mayıs 1977 toplu katliamının belli olan tertipçileri ve uygulayıcılarını yargı önüne getirmeyerek görevi kötüye kullanmak" ile "1 Mayıs 2007 tarihinde İstanbul'daki olaylarla ilgili hürriyeti tahdit, seyahat özgürlüğünü engellemek, kişisel hürriyetlerden yoksun bırakmak ve güvenlik güçlerini sokağa çıkanlar üzerinde uyguladığı darp sonucu insanların beden ve ruh sağlığına zarar verilmesine imkan tanımak" suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

Avukat Öz, adliye çıkışında yaptığı basın açıklamasında, 1 Mayıs 1977'de 34 kişinin topluca öldürüldüğünü öne sürerek şöyle konuştu: "Olayın 30 yıllık mağdurlarının avukatı olarak görev yaptım. Bu dava 13 yıl sürdü. 13 yıl mahkeme, emniyet müdürlüğüne hep talimat yazdı. 600 bin kişinin önünde işlenen cinayetlerin resimleri, film kayıtları ve yüzlerce tanık insanları teşhis etmesine rağmen gerçek anlamda bir tek tanık yargı önüne çıkarılmadı. Yani tertipçiler devletin içindeydi. Hala da korumaya devam

ediyorlar."

2007 yılında şehitleri anmak ve emeğin bayramını kutlamak üzere DİSK öncülüğünde Taksim Meydanı'na gitmek istediklerinde keyfi olarak engellendiklerini öne süren Öz, sözlerini şöyle tamamladı: "İstanbul'a gelen gemileri deniz ortasında ve otobüsleri durdurarak hürriyeti tahdit suçu işlenmiştir. Seyahat özgürlüğünü gasp etmişlerdir. Ayrıca bütün ulaşım araçlarını durdurmuşlar, sokağa çıkanları coplayıp kimyasal gazlarla saldırıp, panzerlerle üzerlerine ateş edilmiştir. Bu keyfi uygulamaları şiddetle

kınıyor ve lanetliyorum"

(FD-RA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
title