Haberler

1 Eylül Danya Barış Günü

Atatürkçü Düşünce Derneği (Add) Malatya Şube Başkanı Ali Ekmer Tunçdemir, "Barış İçin 1 Dolar, Silahlanmaya 2 Bin Dolar Harcanıyor" Dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Ali Ekmer Tunçdemir, "Barış için 1 dolar, silahlanmaya 2 bin dolar harcanıyor" dedi.

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla dernek binasında basın toplantısı düzenleyen ADD Malatya Şube Başkanı Ali Ekmer Tunçdemir, "Savaşlara korkunç derecede para harcanıyor. Dünyada barış için harcanan 1 dolara karşılık silahlanmaya 2 bin dolar harcanıyor. Silahlanma için harcanan her 1 doların 4'ü ise ABD' ye gidiyor. Birçok ülkede insanlar açlıktan ve hastalıktan ölürken, savaş babaları askeri harcamalara 1 trilyon dolar yatırıyor" şeklinde konuştu.

Tunçdemir, "İnsanlığın geleceği adına en önemli ve anlamlı günlerden biri olan 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Yurtta barış, dünyada barış' ilkesini bir kere daha hatırlamakta ve hatırlatmakta fayda olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle, barış ve istikrar ortamını bozucu bölgesel anlaşmazlıkların, şiddet ve terör hareketlerinin önlenmesi, açlıkla mücadele, çevre sorunlarına çözüm bulma gibi konularda sağduyu sahibi herkesin üzerine düşen görev ve

sorumluluğun bilinciyle hareket etmesi gerekmektedir" diye konuştu.

(NA-ST-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title