Haberler

Zonguldak'ta 10 Bin Fidan Ücretsiz Dağıtılacak

Zonguldak'ta, Yılbaşında Çam Ağacı Kesilmemesi İçin Başlatılan 'Yılbaşında Dikili Çamınız Olsun' Kampanyası Kapsamında 10 Bin Fidan Ücretsiz Dağıtılacak.

Zonguldak'ta, yılbaşında çam ağacı kesilmemesi için başlatılan 'Yılbaşında Dikili Çamınız Olsun' kampanyası kapsamında 10 bin fidan ücretsiz dağıtılacak.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, yılbaşı öncesinde çam ağaçlarının kutlamalarda süslemek amacıyla kesilmesini önlenmek amacıyla, çoğunluğu çam olmak üzere akasya, ıhlamur ve servi gibi fidanlar dağıtacak. İl Çevre ve Orman Müdürü Fahrettin Ulu, fidan dağıtımlarının yılbaşından önce gerçekleştirileceğini, vatandaşların çamları dikerek yeşile sahip çıkmasını istediklerini söyledi. Yılbaşında insanların fidan dikmesinin daha anlamlı olduğunu belirten Ulu, şöyle konuştu:

''Yılbaşının yaklaşmasıyla kent merkezinde stantlar kurarak vatandaşlara fidanları ücretsiz dağıtacağız. Bakacakkadı Beldesi'nde bulunan tesisimizde yetiştirdiğimiz fidanları vermeden önce belediye hoparlöründen anonslar yaptırarak halkı bilgilendireceğiz. Yılbaşı öncesinde vatandaşlarımız çam kesmesinler, dağıtacağımız 10 bin fidanı dikerek doğanın korunmasına yardımcı olsunlar. Amacımız orman tahribatını engellemek, insanlardaki çam kesme duygusunu ortadan kaldırmaktır.''

Bu arada, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı orman muhafaza memurları, çam ağaçlarının kesilmemesi için çam ağaçlarının yoğun olduğu ormanlık alanlarda gece-gündüz nöbet tutuyor.

Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title