Haberler

Zkü'de "Ulusal Bilim ve Teknoloji Politikaları ve Yönetimi" Konferansı

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde (Zkü), "Ulusal Bilim ve Teknoloji Politikaları ve Yönetimi" Konulu Bir Konferans Düzenlendi. Konferansa Konuşmacı Olarak Katılan Prof. Dr. Özer Bekaroğlu, Türkiye'de Bilim Politikası Olmamasına Dikkat Çekti.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde (ZKÜ), "Ulusal Bilim ve Teknoloji Politikaları ve Yönetimi" konulu bir konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Özer Bekaroğlu, Türkiye'de bilim politikası olmamasına dikkat çekti.

ZKÜ'de düzenlenen "Ulusal Bilim ve Teknoloji Politikaları ve Yönetimi" konferansında konuşan Prof. Dr. Özer Bekaroğlu, "Rektör bir bilim politikası yapacak durumda değil. Bir üniversitenin, bilim politikası yapabilmesi için iyi bir bilim adamına, iyi bir bilim adamının da yetişmesi için 15 yılı aşkın bir süreye ihtiyacı var. Türkiye'de bu politika izlendiğinden dolayı bilim politikamız yok. Hatta Türkiye'de pek fazla bilinen bir konu arasında bile yer almamakta. Büyük ekonomiye sahip OECD ülkelerinde B&T politikaları ağırlık basmaktadır. Almanya, İngiltere, İsveç gibi bazı büyük ekonomiye sahip ülkeler bu politikayı benimsediklerinden dolayı teknolojiyi daha önden takip etmektedirler. Büyük ekonomiye sahip ülkelerin Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı da B&T politikalarında merkezi rol oynamaktadır. Eğitim ve Bilim Bakanlığı da üniversite ve eğitiminden sorumlu sayılmaktadır" dedi.

Konferansın sonunda Prof. Dr. Bekaroğlu'na, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz tarafından şilt verildi.

(OS-AK)

19.03.2007 19:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title