Haberler

Zıco'dan Derbi Maç İçin Taraftarlara Çağrı

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Galatasaray ile Yapacakları Derbi Maçta, Maç Boyunca Takımına Destek Verecek Taraftarlarla Başarılı Olacaklarını Söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Galatasaray ile yapacakları derbi maçta, maç boyunca takımına destek verecek taraftarlarla başarılı olacaklarını söyledi.

FB TV'de derbi maçla ilgili soruları yanıtlayan Brezilyalı teknik adam, ev sahibi takım konumuyla maçta daha fazla inisiyatif almalarının normal olacağını belirterek, ''Önemli olan, doğru işi yapmak. Fenerbahçe kadrosu kaliteli oyunculardan oluşuyor. Bu kadrodan yararlanmak ve etkili olmak gerekiyor. Sonucu etkileyecek tek şey, onların dikkatleri olacak'' dedi.

Taktik açıdan iyi bir hafta geçirdiklerini ve oyuncularının şimdiden bu maça hazır olduğunu dile getiren Zico, şöyle devam etti:

''Cumartesi günü sahada mücadele, istek ve savaş olacak. Taraftarın desteğini de görmezden gelemeyiz. Son maçlarda taraftarlarımızın bizlerle birlikte oynadığını görüyoruz. Maç içinde her saniye takımına destek olan taraftarımız, bizi başarıya götürecektir. Her maçın 3 puanlık değeri var, ancak bu maçın 3 puandan da fazla anlamı ve getirisi var, çünkü kendi evimizde, ezeli rakibimizle oynuyoruz. Bu yüzden, geçmişe bakarak bir favori çıkarmaya gerek yok. Bugüne kadar evimizde kazandığımız maçlar gibi, kendi evimizde bu maçı da kazanmalıyız.''

Zico, derbi maçta her türlü olasılığa hazır olduklarını belirterek, ''Dikkatli olmak önemli. Olasılıklara hazırız, çünkü Fenerbahçe gibi oynayacağız. Oyunun gidişatına göre değerlendirme yapıp, kazanmaya yakın taraf olmak istiyoruz'' dedi.

Galatasaray'ın bu sezon kaliteli oyuncular transfer ettiğini, önde, zekasıyla oynayan futbolcuları bulunduğunu anlatan Zico, bunun yanında eksikleri de olduğunu ve bunlardan yararlanmak istediklerini söyledi.

Zico, ''Zor maç olacak. Yedek as ayrımı yapmadan, takımdaki her oyuncu hazır durumda ve bu hazırlıklarını uzun zamandır sürdürüyorlar. Zaten önemli olan, bir teknik direktörün, oyuncularının her şartta hazır olduğunu bilmesidir'' diye konuştu.

Fenerbahçe'nin bu maçta avantajının ne olduğunun sorulması üzerine Zico, ''Derbi maçlarda kimsenin avantajı yoktur. Fazla olan, taraftarımızdır. Eğer biz deplasmanda oynasaydık, aynı şeyi Galatasaray için söyleyecektim'' ifadesini kullandı.

Zico, Avustralya milli takımını çalıştıracağı şeklinde medyada yer alan haberler hatırlatıldığında da ''Fenerbahçe ile kontratım var. Şu ana kadar bana bu yönde bir teklif gelmediği gibi, gelse bile benim işim Fenerbahçe'de'' yanıtını verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title