Haberler

Zeki Sezer'den Solda Birlik Çağrısı

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, AKP İktidarına Karşı Demokratik Tepki Göstermeye Kararlı Olduklarını Belirterek, "Çeşitli Toplum Temsilcisi Kuruluşlarımızla Diyalog Halinde Olmaya Önem Vereceğiz. Bu Kritik 2007 Yılında Sadece Seçimlere Endeksli Olmayan Sağlam Bir Güç Birliği Kurulmasından Yanayız" Dedi.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, "Çeşitli toplum temsilcisi kuruluşlarımızla da diyalog halinde olmaya önem vereceğiz. 2007 yılında sadece seçimlere endeksli olmayan sağlam bir güç birliği kurulmasından yanayız" derken, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi de "Gün, solu iktidar yapmanın günüdür" sözleriyle solda birlik çağrısında bulundu.

Zeki Sezer, Genel Başkanı Süleyman Çelebi'yi DİSK Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

"GÜÇ BİRLİĞİ KURULMASINDAN YANAYIZ"

Sezer, Türkiye'nin dört yıldır iyi yönetilmediğini söyledi. Sezer, bu yıl iki kritik seçimin Türkiye'nin geleceği açısından önemli olduğunu vurguladı. Sezer, son dört yılda Avrupa Birliği süreci, ve çalışma yaşamında ciddi kayıplar yaşandığını dile getirerek, bu durumdan ciddi kaygılar duyanların uzlaşma ve iş birliği içinde olması gerektiğini söyledi. AKP iktidarına karşı demokratik tepki göstermeye kararlı olduklarını ifade eden Zeki Sezer, "Çeşitli toplum temsilcisi kuruluşlarımızla da diyalog halinde olmaya önem vereceğiz. Bu kritik 2007 yılında sadece seçimlere endeksli olmayan sağlam bir güç birliği kurulmasından yanayız" dedi.

"GÜN SOLU İKTİDAR YAPMA GÜNÜDÜR"

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de Türkiye'deki sendikal yaşamda 12 Eylül hukukunun devam ettiğini vurgulayarak, "40 yıl önceki sendika yasalarını arar olduk. 12 Eylül hukukunun yürürlüğe koyduğu yaslarla içinde deli gömleği giymiş bir sendikal yapı mücadele etmeye çalışıyor. Bu sıkıntı, Türkiye'nin en önemli sıkıntısıdır" dedi. Çelebi, artık mevcut yasalara karşı meşru zeminde, anayasal hakları kullanarak her türlü mücadeleyi ortaya koyacaklarını kaydederek, Türkiye'nin sorunlarının çözümünün ve toplumsal barışın sağlanmasının ancak sol politikalarla mümkün olabileceğini söyledi. Sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri ve aydınlara güç birliğinin sağlanması çağrıda bulunan Çelebi, "Büyük sorunlar, büyük çabaları göze alarak çözülür. Küçük hayaller yerine büyük düşleri gerçekleştirecek büyük fedakarlıklar gerekir. Gün büyük toplumsal fedakarlıklar yaratmak için çaba harcama günüdür. Gün solun iktidar yapmanın günüdür" dedi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title