Haberler

Zebari'den Başbakan Maliki'ye Düzeltme

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Başbakan Nuri El Maliki'nin, Irak Kuvvetlerinin Güvenlik Alanında Sorumluluğu ABD'den Devralmaya Hazır Olduğu Açıklamasını Tashih Etti. Zebari, Halen ABD Askerlerine İhtiyaçları Olduğunu Söyledi.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Başbakan Nuri El Maliki'nin, Irak kuvvetlerinin güvenlik alanında sorumluluğu ABD'den devralmaya hazır olduğu açıklamasını tashih etti. Zebari, halen ABD askerlerine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

CNN televizyonuna mülakat veren Zebari, "Ülkenin çok uluslu kuvvetlerin desteğine bir müddet için daha ihtiyacı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Iraklı Bakan, Maliki'nin güvenlik konusunda sorumluluğun nihayette devralınmasını kastettiğini, ülkedeki yabancı askerlerin hemen ayrılmasını istemediğini iddia etti.

Maliki'nin açıklaması, ABD'de milletvekillerinin Irak'tan asker çekilmesi için hükümete baskıları arttırdığı bir zamanda gelmiş ve yönetimde tepkilere yol açmıştı.

(AFP-EA-EA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title