Haberler

Yüzyıllık Çınar Ağacının Altında Traş Keyfi

Sakarya'nın Akyazı İlçesine Bağlı Dokurcun Beldesinde Vatandaşlar, 700 Yıllık Bir Çınar Ağacanın Kovuğunda Traş Olmanın Keyfini Yaşıyor.

Sakarya'nın Akyazı ilçesine bağlı Dokurcun beldesinde vatandaşlar, 700 yıllık bir çınar ağacanın kovuğunda traş olmanın keyfini yaşıyor.

Dokurcun beldesinin Samanpazarı köyünde berberlik yapan Vedat Şeker (36), havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte, dükkanını her yaz olduğu gibi yine köyün ortasında 700 yıllık çınar ağacının kovuğuna taşıdı. Şeker, "Yaz aylarında hava çok sıcak oluyor. Müşterilerim dükkanda sıkılıyor, bunalıyor. Aklıma bir kaç yıl önce böyle bir fikir geldi. Köyün ortasındaki çınar ağacının boş olan kovuğuna malzemelerimi taşıdım. Köylüler bundan çok memnun kaldı. Çınarın gölgesinde, üstelik de serin bir ortamda, müşterilerime hizmet veriyorum" dedi.

Kendisine berber denmesine ise kızdığını belirten Vedat Şeker, yaz aylarında dükkan olarak kullandığı çınar ağacına da "Traşçı" yazan tabelayı asarak, "Ben berber değilim. Berber denmesine de kızıyorum. Bana traşçı denmesini istiyorum. Çünkü işim traş etmek" diye konuştu.

Samanpazarı köyü sakinleri de, Vedat Şeker'in hizmetinden memnun olduklarını belirterek, özellikle de yazın çınarın gölgesinde traş olmanın ayrı keyif verdiğini ifade ettiler.

(MK-AK)

15.04.2007 13:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title