Haberler

Yüzüncüyıl Çarşısı Küçültülecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Yüzüncü Yıl Çarşısı'nın Yıkılarak Yerine Küçük Bir Çarşı Yapılacağını, Ulus Çarşısının İse Otel Olacağını Bildirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, Yüzüncü Yıl Çarşısı’nın yıkılarak yerine küçük bir çarşı yapılacağını, Ulus çarşısının ise otel olacağını bildirdi.

Belediye Meclis üyelerine verdiği iftar yemeğinde konuşan Melih Gökçek, Ankara için önemli bir haftayı geçirdiklerini belirterek, “13 Ekim’de hem Ankara’nın başkent oluşunun yıldönümünü kutladık, hem de Ankara’nın Türkiye’nin giriş kapısı Esenboğa Yolu Özal Bulvarı’nın açılışını gerçekleştirdik” dedi.

2007 ve 2008’in ciddi anlamda yatırım yapılacak yıllar olacağını belirten Gökçek, Ulus projesine başlanacağını bildirdi.

Ana arterlere bağlantı yolu çalışmalarının da devam edeceğini dile getiren Gökçek, gelecek Anadolu Bulvarı’nın Konya Yolu’na, ODTÜ yanından bağlantısının yapılacağını belirtt.

Gökçek, Hacı Bayram Projesi’nin bittiğini ifade ederken, “Ulus biraz uzun sürer ama önümüzdeki yıl Hacı Bayram kısmını bitirebiliriz. Kalenin içini de bitirmesek bile yarılarız” dedi

Gökçek, Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi’nde mimarların teklifi ile yeni konuların tartışıldığına işaret ederek, Yüzüncü Yıl Çarşısı’nın yıkılarak yerine küçük bir çarşı yapılacağını, İl Genel Meclis binası yerine daha güzel bir yer yapacaklarını söyledi. Ulus çarşısının kalacağını ama otel olacağını kaydeden Melih Gökçek, diğer yerlerin de yıkılacağını belirtti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title