Haberler

Hafta Sonuna Kadar Kuvvetli Rüzgar ve Yağmur İstanbul'u Etkisi Altına Alacak

Güncelleme:

Meteoroloji İstanbul 'da etkisini arttırmaya başlayan yağış ve kuvvetli rüzgarın hafta sonuna kadar devam edeceğini, güneşin yüzünü sadece Çarşamba günü göstereceğini duyurdu.

Meteoroloji'nin tahminlerine göre İstanbul bu haftayı yağışlı geçirecek. Hava sıcaklıkları mevsim normalleri üzerinde seyretmesi beklenirken, Çarşamba günü hariç diğer günlerde şiddetli yağış bekleniyor.

İSTANBUL YAĞIŞLI VE KUVVETLİ RÜZGARLI

İstanbul'da bugün hava 17 derece olması bekleniyor. Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Trakya ve İstanbul'un batısı ile akşam saatlerinden itibaren bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hafta Sonuna Kadar Kuvvetli Rüzgar ve Yağmur İstanbul'u Etkisi Altına Alacak

Rüzgar ise Doğu ve Kuzeydoğu (Poyraz), gece saatlerinde Güney ve Güneydoğu (Keşişleme) yönlerden orta kuvvette, yağış anında zaman zaman kuvvetlice (30-50 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

YURT GENELİ YAĞIŞLI GEÇECEK

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege Bölgesinin kuzeyi ve batısı, Düzce, Zonguldak ve Bartın çevreleri aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle sağanak, Kıyı Ege'de yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Kıyı Ege ve Marmara'nın güneyi ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 Km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI AZALACAK

Hava sıcaklığının ise Marmara ve Ege ile Karadeniz sahil kesiminde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bekleniyor.

Rüzgarın ise genellikle güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Kıyı Ege ve Marmara'nın güneyi ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli (30-60 Km/saat) esmesi bekleniyor.

Hafta Sonuna Kadar Kuvvetli Rüzgar ve Yağmur İstanbul'u Etkisi Altına Alacak

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu 19

İstanbul: Çok bulutlu, sabah saatlerinde batısı ile akşam saatlerinden itibaren il geneli aralıklı sağanak yağışlı 17

İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 21

Adana: Parçalı bulutlu 26

Antalya: Parçalı bulutlu 23

Samsun: Parçalı bulutlu 17

Trabzon: Az bulutlu 18

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 14

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 22

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Marmara Düzce Ege Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title