Haberler

Yüksel’den 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

Güncelleme:

Ak Parti Mardin Milletvekili, Cüneyt Yüksel, "Engelli Vatandaşlarımızın Hayatta Karşılaştıkları Sorunlara Çözüm Bulmak, Hedefimizdir" Diye Konuştu

Yayınladığı mesajında özürlü vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmak için çalıştıklarını vurgulayan Yüksel, Türkiye'de engelli vatandaşlarımızın nüfusun yüzde 12 sini oluşturduğunu belirtti. Engelli vatandaşların hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmak, kendilerine yetebilen bireyler olarak hayatlarını sürdürmek için gerekli olan her desteği sağlamak temel hedefimizdir diyen Milletvekili Yüksel; engellilere yönelik çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Yüksel Şu Noktaları Vurguladı:

Ak Parti olarak engellilere yönelik önemli çalışmalar yaptık. Nüfusumuzun yüzde 12'sini oluşturan engelli vatandaşlarımızın günlük hayatta karşılaştıkları sorunlara çözüm bulmak, kendilerine yetebilen bireyler olarak hayatlarını sürdürmek için gerekli olan her desteği sağlamak sosyal devlet olmanın önemli bir gereği olduğu kadar Ak Parti olarak bizim de temel hedefimizdir. İlk defa iktidarımız döneminde çıkarılan 'Özürlüler Kanunu' ve beraberinde getirdiği yenilikler ile özürlü vatandaşlarımızın şartlarında önemli iyileşmeler kaydedilmiştir.

2002 yılında özürlü vatandaşlarımıza devlet tarafından ödenen aylık 24,48 TL iken, 2010 yılı itibariyle bu aylık özür derecesine göre yüzde 40-69 arasındakiler 194.38 TL, yüzde 70-100 arasındakiler 291.57 TL olarak düzenlenmiştir.

İlk kez hükümetimiz döneminde uygulamaya konulan özürlü evde bakım ücreti Temmuz 2010 itibariyle aylık 544.90 TL oldu ve 18 yaşın altındaki özürlü çocuklarımıza da özürlü aylığı bağlandı.

Yüksel: Her Zaman Engelli Vatandaşlarımızın Yanında Olduk. Bundan Sonra Da Hep Onlarla Beraber, Hep Onların Yanında Olacağız.

Mardin'de gerek sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz gerek Sakatlar Derneği Mardin Şubemiz başarılı çalışmalar yapmaktadırlar. Her zaman engelli vatandaşımızın yanında olduk ve bundan sonra da olacağız.

Bugün Mardin'de Korunmaya Muhtaç Çocuklarımızın bakımının sağlanması için ailelerine ayni ve nakdi yardım yapmaktayız. İl Müdürlüğümüzden 312 çocuğumuza bu yardımı sağlıyoruz. Bilge Köyü'ndeki evlatlarımız için ayrıca bir ödenek çıkarttık. Onların her türlü ihtiyacına cevap vermek için seferber olduk; bundan sonra da olacağız.

Bunun yanı sıra Özürlüler Kanunumuza göre % 51 ve daha fazla sürekli ve ağır özürlü olan vatandaşlarımıza evde bakım ücreti sağlamaktayız.

Yüksel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü bu konudaki bilinç ve hassasiyetin daha da artmasına vesile olması temennisiyle, herkesi engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmaya çağırdığını söyleyerek vatandaşların Dünya Engelliler Günü'nü kutladı.

Kaynak: Bültenler / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title