Haberler

Yüksekova Karıştı

Hakkari ve Yüksekova İlçesi'nde BDP Tarafından Yapılan Basın Açıklamaları Sonrası Olaylar Çıktı.

Hakkari ve Yüksekova İlçesi'nde BDP tarafından yapılan basın açıklamaları sonrası olaylar çıktı. Polis kendisine taş, molotof ve havai fişeklerle saldıran göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti.

Hakkari'de BDP binası önünde toplanan aralarında BDP'li Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu ve İl Başkanı Orhan Koparan'ından bulunduğu 500 kişi belediye binasına kadar slogan atarak yürüdü. Burada KCK operasyonları ve yöneticilerin mahkemede Kürtçe savunma yapmalarına izin verilmemesini protesto etmek için basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması sonrası dağılan 30 kişilik bir grup Dağgöl Mahallesi'nde yola barikat kurup ateş yakıp PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan atmaya başladı. Polisin dağılın uyarısına göstericiler taşla karşılık verdi. Bunun üzerine polis de göstericilere gaz bombasıyla müdahale etti. Olaylar ara sokaklarda sürüyor.

YÜKSEKOVA DA KARIŞTI

Yüksekova İlçesi'nde de 2 bin kişi Diyarbakır'da başlayan KCK duruşmasını protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Yüksekova-Şemdinli karayolu üzerinde yapılan basın açıklamasının metnini BDP'li Belediye Başkan Vekili Muhittin Önal okudu. Sıksık PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan lehine slogan atılan basın toplantısı sırasında polis geniş güvenlik önlemi aldı. Basın açıklaması sonrası dağılan bir grup slogan atarak ilçe merkezine doğru yürümek istedi.

Ancak polis ilçe merkezine yürümek isteyen yaklaşık 100 kişilik gruba izin vermeyince olaylar çıktı. Polis kendisine taş, molotof ve havai fişeklerle saldıran göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Ara sokaklara dağılan göstericiler ile polis arasında kovalamaca yaşandı. Göstericiler ara sokaklarda barikat kurup ateş yakarak eylemlerini sürdürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title