Haberler

Yüce Divan'ın Ersümer ve Çakan Hakkındaki Kararını Açıklaması

Yüce Divan, Eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanları Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan Hakkındaki Kararını Açıkladı. Yüce Divan, Ersümer Hakkında Esenboğa Mobil Santrali İhalesinde Görevi Kötüye Kullanmak Suçundan 1 Yıl 8 Ay Hapis, 75 YTL Adli Para Cezası Verdi. Yüce Divan, Ersümer'in Duruşmadaki İyi Hali ve İleride Suç İşleme Kanaati Oluşmadığından Verilen Cezayı Erteledi. Yüce Divan, Çakan Hakkında...

Yüce Divan, eski Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanları Cumhur Ersümer ve Zeki Çakan hakkındaki kararını açıkladı. Yüce Divan, Ersümer hakkında Esenboğa Mobil Santrali ihalesinde görevi kötüye kullanmak suçundan 1 yıl 8 ay hapis, 75 YTL adli para cezası verdi. Yüce Divan, Ersümer'in duruşmadaki iyi hali ve ileride suç işleme kanaati oluşmadığından verilen cezayı erteledi. Yüce Divan, Çakan hakkında ise üzerine atılı tüm suçlardan beraat kararı verdi.

Anayasa Mahkemesi'nin Yüce Divan sıfatıyla yaptığı yargılamanın bugünkü duruşmasına sanıklar Ersümer ve Çakan, sanık avukatları, müdahil DSİ, Enerji Bakanlığı, BOTAŞ, EÜAŞ Genel Müdürlüğü avukatları katıldı. Duruşmada Yüce Divan Başkanı Haşim Kılıç, Ersümer'e, Esenboğa Mobil Santral ihalesiyle ilgili suç vasfının değişme olasılığına karşılık ek savunma yapıp yapmayacağını sordu. Bunun üzerine söz alan Ersümer'in avukatı, müvekkili ile konuşmak için Yüce Divan'dan kısa bir ara vermesini istedi. Verilen 10

dakikalık aranın ardından ek savunma yapacağını belirten avukat Bülent Acar, bu iddiaya bağlı bakanın fiili bulunmadığını ileri sürdü. Dosyada müvekkili aleyhine bu konuda ispat belgesinin olmadığını belirten Acar, duruşmada dinlenen tanıklar ve belgelere göre işlemin sorumlusunun TEAŞ olduğunu ifade etti. Yapılan işlemin mevzuata uygun olduğunu kaydeden Acar, bu işlemi yapan kamu görevlileri hakkında herhangi bir takip ve soruşturmanın söz konusu olmadığını söyledi. Acar, müvekkilinin beraatını istedi.

Duruşmada son sözleri sorulan sanık eski bakanlar Ersümer ve Çakan ise beraat talebinde bulundu. Duruşmaya verilen 20 dakikalık aranın ardından Yüce Divan Başkanı Haşim Kılıç kararı açıkladı. Kılıç, Ersümer'in 5 adet yap-işlet-devlet santrali ihalesiyle ilgili usul ve işlemlerde firmalara haksız kazanç sağladığı, devlet alım satımına fesat karıştırdığı iddialarıyla ilgili olarak 765 sayılı TCK'nın 240. maddesinde düzenlenen görevi kötüye kullanma suçunun kamuoyunda Rahşan Affı olarak bilinen 4616 sayılı

Cezaların İnfazının Ertelenmesi Kanunu kapsamında kesin hükme bağlanmadan ertelenmesine oy birliğiyle karar verildiğini kaydetti. Kılıç, Yamula Hidroelektrik Santrali ihalesiyle ilgili ihale usul ve işlemlerinde firma lehine karar vererek haksız kazanç sağlama ile ilgili yine 765 sayılı TCK'nın 240. maddesi uyarınca 4616 sayılı yasa kapsamında kesin hüküm kurulmadan ertelenmesine ise oy çokluğu ile karar verildiğini açıkladı.

Esenboğa Mobil Santral ihalesiyle ilgili ihalenin istediği firmaya verilmesi için baskı kurmak suçundan Ersümer'e 765 sayılı TCK'nın 240/1. maddesi uyarınca 2 yıl hapis ve 91 YTL adli para cezası verildiğini açıklayan Kılıç, cezada indirim hükümlerinin uygulandığını, Ersümer hakkında bu suçtan 1 yıl 8 ay hapis ve 75 YTL adli para cezası verildiğini bildirdi. Ersümer'in geçmişteki ve duruşmalardaki hali ve ileride bu suçu işleme kanaati oluşmadığından cezanın ertelenmesine oy çokluğuyla karar verildiğini

kaydetti. Kılıç, diğer sanık eski bakan Çakan hakkında ise üzerine atılı tüm suçların unsurları oluşmadığından beraat kararı verildiğini açıkladı.

(EDA-ZÇ-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title