Haberler

Ysk, Seçsis'i Sanal Ortamda Test Ediyor

Yüksek Seçim Kurulu (Ysk), Türkiye Genelinde Kurulumu Tamamlanan Bilgisayar Destekli Merkezi Seçmen Kütüğü Sistemi (Seçsis) Projesini, Test Ediyor.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Türkiye genelinde kurulumu tamamlanan Bilgisayar Destekli Merkezi Seçmen Kütüğü Sistemi (SEÇSİS) Projesini, test ediyor.

YSK, 2007 yılının Kasım ayında yapılması planlanan genel seçimler öncesinde, seçmen kayıtlarını elektronik ortama aktaran ve YSK'nın kurum ağı üzerinde çalışan web tabanlı SEÇSİS'i kontrol için çalışma başlattı.

Uygulama yazılımları Havelsan tarafından geliştirilen sistem sayesinde, daha önce ilçelerden merkezlere kamyonlar aracılığıyla taşınan sonuçlar için ilçe ve merkezler arasında bağlantı kuruldu. Sistemle, Türkiye genelinde tüm merkezlerle ilçeler arasında modem bağlantısı sağlandı.

YSK, il ve ilçelerdeki seçmenlerin bilgisayarda tutulan kayıtlarının sorunsuz çalışıp çalışmadığını kontrol ediyor. Kontrol için Türkiye genelindeki yaklaşık 45 milyon seçmeni temsilen, illerin nüfuslarına göre örnek oluşturacak sayıda seçmen esas alındı.

Sanal ortamda bir seçim yapılmadığı yalnızca, sistem kapsamında oluşturulan seçmen kütüklerinin ve kayıtlarının sağlıklı tutulup tutulmadığının test edildiği bildirildi.

Sistem sayesinde, Ankara'dan diğer il ve ilçelere evrak götürülüp getirmeye gerek kalmayacak. MERNİS kapsamında Nüfus Genel Müdürlüğü ve diğer kurumlarla irtibatlı çalışacak sistem sayesinde seçmen kütükleri de kendiliğinden güncellenecek.

Sistemin, ölülere oy pusulası gönderilmesi, mükerrer oy kullanımı, oyların çuvallarda kamyonlarla taşınması ve seçimle ilgili daha bir çok problemi çözmesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

ABD ordusunda bir binbaşı, İsrail saldırılarına verilen destek nedeniyle istifa etti

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Japon deprem uzmanından Bursa ve Balıkesir için kritik uyarı: 7 büyüklüğünde olabilir

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title