Haberler

Yörükler Derneği Olağan Genel Kurulu'nda Mevcut Başkan Abdullah Duman, Güven Tazeledi

Yörükler Derneği Olağan Genel Kurulu'nda Mevcut Başkan Abdullah Duman, Tek Liste Çıktığı Seçimde Yeniden Başkan Seçilerek Güven Tazeledi. Dernek Çalışmalarının Büyüyerek Devam Ettiğini Belirten Duman, Federasyon Kurma Çalışmalarının da Devam Ettiğini ve Kitlesel Hareketle Etkin Bir Sivil Toplum Örgütü Olmayı Hedeflediklerini Söyledi.

Yörükler Derneği Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Başkan Abdullah Duman, tek liste çıktığı seçimde yeniden Başkan seçilerek güven tazeledi. Dernek çalışmalarının büyüyerek devam ettiğini belirten duman, federasyon kurma çalışmalarının da devam ettiğini ve kitlesel hareketle etkin bir sivil toplum örgütü olmayı hedeflediklerini söyledi.

İlki Antalya’da kurulan Yörükler Derneği Başkanı Abdullah Duman, dün yapılan genel kurulda yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. Seçime tek liste giren Duman, üyelerin tamamını oyunu alırken, Yönetim Kurulu sayısını da 47’ye yükseltti. Bütün Yörük aşiretlerinin temsil edildiği katılımcı ve birlik mesajı verecek şekilde etkin bir yönetim oluşturduklarını belirten Duman, “Derneğimizde önemli kariyer ve şahsiyetlerden oluştu. Yüz binleri kucaklayacak çalışmalara imza atacağız” dedi.

Büyük bir kitlesel hareketle etkin bir sivil toplum kuruluşu olmayı hedeflediklerin belirten Duman, ayrıca federasyon kurulacağını da hatırlatarak, “Yörük dernekleri artık bütün hareket ederek federasyona dönüşüyor. Ülkemizin ve milletimizin çıkarları adına büyük bir kitle hareketi sergileyeceğiz” dedi. Duman, 6 Mayıs tarihinde yüz bin kişinin katılmasını hedefledikleri bir Yörük Türkmen Şöleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

(SÇ-SÇ-Y)

08.04.2007 15:23 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title