Haberler

YÖK'ün Dekanların İstifasını İstemesi

CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, YÖK'ün, tüm dekanların istifasını istemesini gözden geçirmesi gerektiğini belirterek, "Tüm dekanların bu şekilde rencide edilmesi yerine gerçekten darbeye karıştığı belirlenen yöneticeler yargılanmalıdır.

CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, YÖK'ün, tüm dekanların istifasını istemesini gözden geçirmesi gerektiğini belirterek, "Tüm dekanların bu şekilde rencide edilmesi yerine gerçekten darbeye karıştığı belirlenen yöneticeler yargılanmalıdır." dedi.

Karabıyık, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın, Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve İstanbul Milletvekili Sencer Ayata ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, bir dekanın süresi dolmadan görevden alınabilmesinin ancak ilgili üniversitenin rektörünün önerisi üzerine mümkün olduğunu belirtti.

Ayrıca görevden alma işleminin somut ve haklı nedenlere dayanmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Karabıyık, YÖK'ün tüm devlet ve vakıf üniversitelerinde görev yapan dekanları istifaya davet etmesinin bu kapsamda değerlendirilmesinin mümkün olmadığını öne sürdü.

YÖK'ün istifa çağrısının yasal bir bağlayıcılığı bulunmadığını savunan Karabıyık, "Tüm dekanlar zan altına alınmaktadır. Dekanlar atanırken MİT ve diğer kurumlardan soruşturmaları yapılmıştır. Bunlar geçersiz mi sayılıyor? İstifa talebi yazılı değil, sözeldir. Bu çok tehlikeli gidişe yol açabilir. Uygulama Anayasa ve yasa dışıdır." değerlendirmesinde bulundu.

"Karar ve uygulama, hukuk, etik, insani açıdan yanlıştır, ciddi olumsuz sonuçlara yol açacak nitelik ve boyuttadır." ifadesini kullanan Karabıyık, "Üniversite yönetimleri felç edilmiştir. Bu uygulama üniversitelerde iç barışı bozmaktadır. Eğitimde idari aksamalar da olacaktır. Uygulama derhal gözden geçirilmeli, tüm dekanların bu şekilde rencide edilmesi yerine gerçekten darbeye karıştığı belirlenen yöneticeleri yargılanmalı ve hukuk kuralları çerçevesinde cezalandırılmalıdır." diye konuştu.

Karabıyık, CHP'nin kendi bünyesinde kuracağı darbe süreci ve sonrasını izleme ve inceleme komisyonunda, başta insan hakları ihlalleri olmak üzere her türlü yasa dışı uygulamaları kararlılıkla izleyeceğini, gerekli önlemlerin alınması için tüm çabayı göstereceğini söyledi.

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Akaydın Lale Karabıyık Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title