Haberler

Yıllarını Adadığı Öğrencilerinden Ayrılamıyor

Bodrum ilçesindeki bir ilkokulda müdür olarak görev yapan Ahmet Karaboğa, 34 yıl önce başladığı mesleğinde halen özveriyle çalışıyor.

Bodrum ilçesindeki bir ilkokulda müdür olarak görev yapan Ahmet Karaboğa, 34 yıl önce başladığı mesleğinde halen özveriyle çalışıyor.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde fakir bir ailenin 8 çocuğundan biri olarak dünyaya gelen Ahmet Karaboğa (55), zorlu bir öğrencilik hayatından sonra öğretmen olabildi.

Karaboğa, üniversiteyi Denizli'de bitirerek öğretmenlik mesleğine 34 yıl önce Muş'ta sınıf öğretmeni olarak başladı.

Burada iki yıl öğretmenlik yapan Karaboğa, daha sonra memleketi Mardin'in Kızıltepe ilçesi başta olmak üzere, Milas ve Bodrum'da yaklaşık 20 yıl sınıf öğretmenliği yaptı. Karaboğa, 14 yıldır da idarecilik görevini sürdürüyor.

Karaboğa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okul yıllarında maddi imkansızlıklar nedeniyle zor bir süreç geçirdiğini, ancak öğretmenlerinin sevgisi ve ilgisi sayesinde eğitim hayatını başarıyla tamamladığını söyledi.

Öğrencilik yıllarında yaşadığı zorluklar nedeniyle çocuklarla daha yakın bağ kurmaya çalıştığını aktaran Karaboğa, "Köylülerle ve öğrencilerle iç içe bir öğretmenlik hayatım oldu. Yatılı okullarda okuduğum için öğretmenlerden gördüğüm o şefkati bende öğrencilerime göstermeye çalışıyorum. Öğretmenken de bunu yaptım, okul müdürüyüm yine aynı şefkati göstermeye çalışıyorum." dedi.

Yatılı okullarda bulaşık da çamaşır da yıkadıklarını aktaran Karaboğa, hayatı yatılı okullarda öğrendiğini ve öğrencilik yıllarını asla unutmadığını dile getirdi.

Karaboğa, 3'ü kız 8 kardeş olduklarını ifade ederek, "Babam o dönemde kız kardeşlerimi okutmadı. Ancak erkek kardeşlerimin 2'si öğretmen, 1'i ziraat mühendisi diğeri de Mardin PTT'de başmüdür olarak görev yapıyor." ifadesini kullandı.

Çocuklarının iyi eğitim alması için elinden ne geliyorsa yaptığını belirten Karaboğa, şöyle konuştu:

"2'si kız 4 çocuğum var. Büyük oğlum liseyi bitirdi. Kızlarımdan biri iki üniversite okudu ve Ankara'da özel bir sektörde çalışıyor, biri de organik tarım okudu ve Bodrum'da çalışıyor. En küçük oğlumda inşaat teknikerliği bölümünü Manisa'da okuyor. Babamız bizleri imkansızlıklarına rağmen okuttu, bizde çocuklarımızı okutmaya çalışıyoruz. Şuu an görev yaptığım okulda 360 çocuğum var. Ben bu şekilde bakıyorum."

Çocuklara "Hayaller Kütüphanesi" kurdu

Karaboğa, okul içesinde hem öğrencilerin hem de ailelerin ev ortamını bulabileceği "Hayaller kütüphanesi" adını verdikleri bir alan oluşturduklarını da anlattı.

Bu alanda çocukların dilediği gibi kitap okumasını ve dolu dolu zaman geçirmesini amaçladıklarını kaydeden Karaboğa, zaman zaman kendisinin de bu alana giderek çocuklarla kitap okuyup vakit geçirdiğini belirtti.

Öğretmenlerin yaşam alanlarının okullar olduğuna dikkati çeken Karaboğa, "Biz çocuklarımızla çok mutlu oluyoruz. Bu işi çok severek yapıyorum. Mesleğimi çok sevdiğim için 34 yıldır çalıştığımı da hissetmiyorum. Halen enerji doluyum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Kızıltepe Denizli Mardin Bodrum Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title