Haberler

Yıldırım Belediyesi Kent Konseyi Oluşturdu

Şeffaf Yönetim Anlayışının Uygulandığı Yıldırım Belediyesi Bünyesinde Kent Konseyi Oluşturuldu.

Şeffaf yönetim anlayışının uygulandığı Yıldırım Belediyesi bünyesinde Kent Konseyi oluşturuldu.

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin başkanlığında Bursa milletvekilleri, üniversite temsilcileri, meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütleri temsilcileri, baro yetkilileri, meslek kuruluşları, okullar, sendikalar ve siyasi parti temsilcilerinden oluşan konsey, ilçedeki dinamikleri harekete geçirip ortak payda oluşturarak hızlı, verimli, akılcı ve çağdaş hizmet vermeyi planlıyor. Kent Konseyi'nin Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen ilk toplantısında, Mustafa Doğanay meclis başkanı, Hasan Ertürk, Zülkef Yeşilbahçe, Ahmet Şener, Mehmet İnkaya, Arif Özdemir, Musa Güroğlu, Ayhan Zembilvi, Arzu Ayyıldız, A.Kadir Zengin ve Ünsal Eser yürütme kurulu, Orhan Şahin, Arzu Ayyıldız, Ahmet Şener, Önder Asa ve Abdulkadir Zengin Danışma Kurulu'na seçildi.

Konseyin açılışında konuşan Belediye Başkanı Özgen Keskin, kentteki tüm paydaşları bir araya getirerek kenti kucaklayan 'ortak akıl' oluşturulması hedefinde olduklarını ifade ederek, kent konseylerini kentin kalkınma önceliklerinin ve sorunlarının tanımlandığı ve çözümleyici önerilerin tartışıldığı demokratik bir ortam olarak gördüğünü ifade etti. Keskin, "Halka rağmen değil, halkımızla birlikte yönetim anlayışı içinde bugüne kadar yaptıklarımız ortada. Oluşturduğumuz Kent Konseyi de bunlardan biri. Belediye olarak hep bu anlayışın arkasında olduk. Dürüst yönetim, katılım, çoğulculuk, dayanışma ve ortak payda bizim temel ilkemiz. Bu bağlamda Yıldırım'da oturan normal bir vatandaşımızın kent konseyimize katılarak fikir beyan etmesi ve isteğinin yerine getirilmesi tam bir demokrasi anlayışıdır" dedi.

Yıldırım İlçesinin yönetimini Yıldırımlılarla birlikte gerçekleştirdiklerini vurgulayan Keskin, "Göreve geldiğimiz gün Yıldırım'da bulunan tüm derneklerimizi bir araya getirdik ve tek çatı altında Yıldırımlılar Derneği'ni kurduk. Bu derneğimizle birlikte çok çeşitli etkinliklere imza attık. Yıldırım Belediyesi Kent Konseyi'nin de kurulmasıyla birlikte büyük Yıldırım ailesini oluşturmuş olduk. Birbiriyle çekişen, kavga eden yönetim anlayışı yerine tüm kenti kucaklayan ve söz hakkı tanıyan bir belediye olmanın mutluluğu içersindeyiz. Bu anlayışımız gereği ilçemizde gece, gündüz yıldırım hızıyla çalışmalar yürütüyoruz. Tüm çabamız ve azmimiz Yıldırımlılar için" diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Ali Kul ise, birlik ve beraberlikle çalışmanın önemine değinerek, muasır medeniyetler seviyesine çıkmanın sözle değil, çalışmakla olacağını söyledi.

(OMR-MŞ) 12.04.2008 17:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title