Haberler

Nazilli KYK'da Kutlu Doğum Coşkusu

Güncelleme:

KYK Nazilli Yurt Müdürlüğü ile Nazilli İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinliği, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Nazilli Yurt Müdürlüğü ile Nazilli İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen Kutlu Doğum Haftası etkinliği, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Etkinlikte İlçe Müftülüğü tarafından öğrencilere yönelik 'Efendimiz' konulu konferans ve Tasavvuf Müziği konseri düzenledi.

Nazilli Kredi Yurtlar Kurumu Nazilli Yurt Müdürlüğü kantininde düzenlenen programa KYK Denizli Bölge Müdür V. Alaeddin Aktaş, Bölge Müdür Yardımcısı Namık Atay, Nazilli Yurt Müdürü Ali Dayanık, Yurt Müdür Yardımcıları Gürbüz Karaçay, Hüseyin Öztürk ile Sosyal Faaliyetlerden Sorumlu Memur Salih Kotan ve Yurt Memurları Hamdi Ilık, Ali Şükrü Gülay, Mustafa Akdeniz, İlçe Müftülüğü personeli, Din görevlileri ve yurtlarda barınan öğrenciler katıldı.

Kutlu Doğum'un anlam ve önemini belirtilen kıssalar anlatıldığı etkinlik Müezzin Kayyım Emmar Zeytun tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti ve kıraatı okunmasıyla devam etti. Din görevlileri tarafından öğrencilere gül ve 'peygamber efendimizin hayatı' isimli kitaplar dağıtılırken, açılış konuşmasını ise KYK Denizli Bölge Müdür V. Alaeddin Aktaş yaptı. Öğrencilere Kredi Yurtlar Kurumu hakkında kısa bilgi verdikten sonra Müslümanım diyen herkesin bilmesi gerektiğine inandığını söylediği 'Peygamber Efendimizin' doğumunu anlattı. Efendimizin doğumundan önceki ailesinin durumu ve doğumundan yaşanan doğa üstü olayları da anlatan Aktaş, öğrencilere; "Önemli olan dinini bilen, milletini bilen örf ve adetini bilen, geleneklerini bilen bir nesil yetiştirmek. Sadece okumak değil. İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, eğer kendini bilmiyorsan bu nasıl okumaktır. Bizim düsturumuz bu" dedi.

HERŞEYİN EN İYİ ÖRNEĞİ 'O'

KYK Denizli Bölge Müdür V. Alaeddin Aktaş'ın konuşmasının ardından ise İlçe Müftülüğü Vaizi Kasım Karaman tarafından öğrencilere yönelik 'Efendimiz' konulu konferans verildi. Örnekler vererek yurtta kalan üniversite öğrencilerine dini bilgiler veren Karaman, yaklaşık yarım saat süren konuşmasında esprili anlatımı ile dikkat çekerken öğrencilerle de bol bol diyalog kurdu. Kendi hayatından ve Peygamber efendimizin hayatından örnekler vererek konuşmasını sürdüren Kasım, öğrencilere hayatlarının her alanında Peygamber Efendimizi örnek almalarını isteyerek, O'nun alemlere en iyi örnek olduğunu belirtti. Rezzak olan Allah'tır, diploma değildir diyen Karaman, "Rıskı o verir, taktir onundur. Biz tercih ederiz. Diploma sadece vesiledir. Bu dünya nerede yaşarsan yaşa ama sonunda biter. Mühim olan Allah'ın rızasını kazanmaktır" ifadelerini kullandı.

'AMAÇ GELİŞİMLERİNE KATKI SAĞLAMAK'

Düzenlenen seminerde konuşan KYK Nazilli Yurt Müdürü Ali Dayanık ise, programların amacının yurtlarda barınan gençliğe farkındalık yaratarak, motivasyonu yüksek, zamanı iyi yöneten, özgüveni artmış, başarıya odaklanmış, değişime ve çağa ayak uyduran, sosyal gelişimi güçlü bireyler olarak gelişimlerine katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

ETKİNLİK İKRAMLARLA SON BULDU

Konuşmalar ve konferansın ardından ise Nazilli İlçe Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosu tarafından ilahiler ve ezgiler okundu. Konferansa katılan öğrenciler memnuniyetlerini dile getirerek, bu tür programların daha sık yapılması temennisinde bulundu. Program Yurt Kantini işletmecisi Nuri Dilek tarafından hazırlanan tavuklu pilav ve ayran ikramı ile son buldu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yurtlar Kurumu Karaman Denizli Nazilli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title