Haberler

Yıkılan Minarelerle İlgili İnceleme Başlatıldı

Karabük'te şiddetli fırtına nedeniyle yıkılan minareler ile ilgili inceleme başlatıldı.

Karabük'te şiddetli fırtına nedeniyle yıkılan minareler ile ilgili inceleme başlatıldı.

Karabük'te pazar günü etkili olan fırtına nedeniyle 500 Evler Mahallesi'nde bulunan ve 1994 yılında yapılan Merkez Camisi'nin iki minaresi yıkılmıştı. Karabük Müftüsü Halil Bektaş, yıkılan minareler ile ilgili inceleme başlatıldığı kaydetti. Yıkılan minarelerden beton parçaları alınarak analiz yapacaklarını kaydeden Müftü Bektaş, "Hata sonu pazar günü şiddetli fırtına nedeniyle 5000 Evler Mahallemizde bulunan Merkez Camii'nin iki minaresi yıkıldı. Minarenin yıkılması sonrası otomobil içinde bulunan bir vatandaşımız yaralandı. Kendisi şuan hastanede. Yaralı vatandaşımıza Allah'tan acil şifalar diliyoruz. Minareler ikindi namazından yarım saat sonra yıkıldı. Minarenin biri iki apartman arasına yıkılırken, diğeri de caminin iç kısmına doğru yıkıldı. Biz olayın hemen ardından olay yerine giderek, incelemelerde bulunduk. 1994 yılında yapılmış 18 yıllık cami. Oranın hasar tespitini yaptık. Tekrar onararak yeniden hizmete açacağız. Caminin yanında bulunan yatılı Kur'an kursumuzu ibadet yapılacak hale getirdik. Camide çok ciddi hasar yok. Kubbede hasar var. Caminin tamamının yıkılmasını gerektiren bir konu yok" dedi.

Betonlardan örnekler alındığını kaydeden Müftü Bektaş, "Onunla ilgili çalışmalar yürütülüyor. Beton örnekleri alındı, ona göre rapor hazırlanacak. Bu gibi sıkıntısı olan yerler takip ediliyor. Bu beklemediğimiz bir konuydu" diye konuştu. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halil Bektaş Karabük Müftü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title