Haberler

Yaş Çay Fiyatına Tepkiler

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, 1, 10 lira olarak açıklanan 2011 yılı yaş çay fiyatıyla ilgili olarak, "Belki biraz daha artırılabilirdi, ama üreticinin beklediği bir fiyat oldu" dedi.

Rize Ziraat Odası Başkanı Nevzat Paliç, 1, 10 lira olarak açıklanan 2011 yılı yaş çay fiyatıyla ilgili olarak, "Belki biraz daha artırılabilirdi, ama üreticinin beklediği bir fiyat oldu" dedi.

Paliç, gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerinin en az 1, 20 lira fiyat talep ettiklerini belirterek, "Bu fiyat bizim beklediğimiz fiyata yakın oldu" diye konuştu.

Verilen fiyatın enflasyon oranlarına bakıldığında biraz yüksek göründüğünü ifade eden Paliç, "Belki biraz daha artırılabilirdi ama üreticinin beklediği bir fiyat oldu" değerlendirmesinde bulundu.

Rize Ticaret Borsası (RTB) Başkanı Mehmet Erdoğan da enflasyona göre değerlendirildiğinde fiyatın enflasyonun üzerinde olduğunun görüldüğünü söyledi. Enflasyonun yüzde 8. 9 olduğu ortamda çay taban fiyatına yüzde 10'luk bir artış verildiğini dile getiren Erdoğan, şunları söyledi:

"Beklenen bir fiyattı. Burada biraz da özel sektör çay fabrikalarının durumunun göz önüne alındığını düşünüyoruz. Rakam üreticinin beklentileri doğrultusunda daha yüksek açıklansaydı zor durumda kalan özel sektör olacaktı. Girdi maliyetlerinin artmasıyla özel sektörde kaçak çaya yöneliş olabilirdi. Fiyat özel sektör firmalarını memnun etti. "

Rize Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Erbaş, fiyatın çay üreticisini memnun eden bir fiyat olmadığını belirterek, şöyle dedi:

"Bölgede ekonomik yönden girdilerin azaldığı bir ortam var. Çay fiyatı Rize'de yaşayanların ekonomik olarak yaşamlarını sürdürebilecekleri bir fiyat değil. Rize'de göçü engellemenin yolu, fiyatın yukarı çekilmesi ile mümkündür. İyi fiyat beklentimiz vardı ama bu olmadı. Bir ton gübre fiyatı 900 lira iken 1 ton çay destekleme primi ile bin 100 lira. Bu rakamın çok da büyük bir rakam olmadığı görmekteyiz. Bu rakamdan memnun değiliz. "

Öte yandan, yaş çay fiyatının açıklanmasının ardından Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ve özel sektör çay firmalarının temsilcileri ÇAYKUR'da toplantı yaptı.

Bakan Yazıcı, açıklanan yaş çay taban fiyatının hayırlı olması dileğinde bulundu.

- RİZE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Rize İl Başkanı Ayar'ın istifası sonrası AK Parti'den değişim mesajı: Adımlar atılacak

Rize İl Başkanı Ayar'ın istifası sonrası AK Parti'den değişim mesajı: Adımlar atılacak

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Bakmadan Geçme

Türbülans Nedir ve Neden Olur? Uçak Seyahatlerinde Türbülansın Etkileri Seferberlik tüzüğü neden kaldırıldı? Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği nedir? Sandık Kokusu CANLI izle! Show TV Sandık Kokusu 23. Bölüm CANLI izleme linki! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Sık sık idrara çıkma neyin habercisi? Günde 10 kere idrara çıkmak normal mi? Hababam Sınıfı ne zaman, nerede çekildi? Hababam Sınıfı okulu nerede? Hababam Sınıfı oyuncuları kimler, konusu ne? Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı filmi oyuncuları kim? Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı konusu, oyuncuları ve Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı özeti! 2026 UEFA Avrupa Ligi nerede oynanacak? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! Taş Kağıt Makas CANLI izle! KANAL D Taş Kağıt Makas 12. bölüm CANLI izleme linki! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 161. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 22-23 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

Tabutlardan sadece ikisinin üzerinde vardı! Reisi'nin cenazesinde dikkat çeken detay

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title