Haberler

Yapılandırması Bozulan Esnafa Yeni İmkan

Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği panel ile esnaf sanatkarlarla vatandaşlar bilgilendirdi.5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu doğrultusunda düzenlenen...

Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği panel ile esnaf sanatkarlarla vatandaşlar bilgilendirdi.

5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortası kanunu doğrultusunda düzenlenen "Sosyal güvenlik kapsamında kadınların hakları" Paneli, Bornova Nedret Güvenç Sahnesi'nde gerçekleştirildi. Panelin açılışında konuşan Çambidi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Reşat Gençtürk, daha önceden kamu borçlarını yapılandırdığı halde taksitleri ödeyemeyen üyelerine müjdeli haberler verdi. Reşat Gençtürk taksitlerini ödeyemeyenlerin Ekim sonuna kadar borçlarını kapattıkları takdirde haklarını kaybetmeyeceklerini söyledi. Gençtürk, bu durumda olanların Ekim başına kadar müracaat etmeleri gerektiğine de dikkat çekti.

VATANDAŞLAR BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

SGK İl müdür yardımcısı Engin Bilgili, Bornova SGK Müdürü Berna Gökçen Ayan, Karşıyaka SGK Müdürü Aysel Demirelli, Buca SGK Müdürü Remzi Ayboğa, Urla SGK Müdürü Fatma Neslitürk'ün panelist olarak katıldıkları seminere oda üyelerinin yanısıra Bornova'da oturan vatandaşların da geniş katılım göstermesi dikkatleri çekti.Panelin açılışında konuşan Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Reşat Gençtürk, Sosyal Güvenlik Kurumu ile uyumlu şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Sosyal Güvenlik konusunun toplumun her kesimi yakından ilgilendirdiğini hatırlatan Gençtürk, 'Bu nedenle periyodik olarak düzenlediğimiz seminerlere üyelerimizin yanı sıra vatandaşlar da büyük ilgi gösteriyor.' diye konuştu.

İMKANDAN YARARLANIN

Önceden kamu borçlarını yapılandırdığı halde taksitlerini ödeyemeyenlere yeni imkan tanındığını da sözlerine ekleyen Gençtürk, 'Daha önce Torba kanun diye anılan, 6111 sayılı Kanundan yararlanarak kamuya olan vergi, prim ve benzeri borçlarını yeniden yapılandıran ancak ekonomik zorluklar nedeniyle yapılandırılmış borç taksitlerini süresinde ödeyemeyen esnaf sanatkarlarımız bulunmaktadır. Borç taksitlerini ödemeyen ve hakkını kaybeden esnaf sanatkarlarımız için şimdi bir fırsat doğmuştur. Bu durumdaki üyelerimiz, borçlu olduğu taksitleri Ekim / 2012 ayının sonuna kadar ödemeleri halinde yapılandırmadan yararlanma hakkına yeniden sahip olabileceklerdir. Bu durumdaki üyelerimiz elini çabuk tutsun. Çünkü bu haktan faydalanmak isteyenlerin en geç Ekim başına kadar müracaatta bulunmaları gerekiyor' dedi.Konuşmaların ardından SGK müdürleri tarafından 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık sigortası hakkında geniş bilgiler verildi.

Özellikle kadın sigortalılar

hakkında yeni getirilen hakların dile getirildiği panel sonunda katılımcıların soruları da cevaplandırıldı.

Günün sonunda Çamdibi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Reşat Gençtürk panelistlere günün anısına birer plaket verdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

çamdibi bornova izmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title