Haberler

Yabancı Öğrenciler, Çözüm Süreciyle Sağlanan Huzura Tanıklık Etti

Silopi Kaymakamlığının AB desteğiyle hayata geçirdiği "Gençler için Çözüm Zamanı Projesi" kapsamında Polonya, Tunus, Gürcistan, İtalya ve Ukrayna'dan gelen 35 üniversite öğrencisi, Cudi Dağı eteklerinde Kürtçe parçalar eşliğinde halay çekti Ukraynalı öğrenci Masechko: "Gelmeden önce çözüm sürecini duymuştum.

Silopi Kaymakamlığının AB desteğiyle hayata geçirdiği "Gençler için Çözüm Zamanı Projesi" kapsamında Polonya, Tunus, Gürcistan, İtalya ve Ukrayna'dan gelen 35 üniversite öğrencisi, Cudi Dağı eteklerinde Kürtçe parçalar eşliğinde halay çekti.

Çözüm süreciyle bölgede sağlanan huzur ve güven ortamına yurt dışından gelen öğrenciler de tanıklık etti. Daha önce çatışma haberleriyle gündeme gelen Cudi Dağı eteklerinde düzenlenen etkinlikte, Silopi Kaymakamlığının AB desteğiyle hayata geçirdiği proje kapsamında yurt dışından gelen 35 üniversite öğrencisi, gönüllerince eğlendi.

Öğrenciler için Cudi Dağı eteğinde bulunan Görümlü beldesinde düzenlenen etkinlikte, yer sofralarında yemekler hazırlandı. Yöresel yemekleri yiyen öğrenciler, tercümanları aracılığıyla kahve falına baktı.

Cudi Dağı'nın eteğinde piknik yapan vatandaşlar ile bir araya gelen öğrenciler, bölgeye özgü puşi bağlayarak, Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.

Ukraynalı öğrenci Nata Masechko, Türkiye'ye daha önce 2 kez geldiğini ancak bölgeyi ilk kez ziyaret ettiğini söyledi.

Gelmeden önce internette bölge ile ilgili araştırma yaptığını kaydeden Masechko, şöyle konuştu:

"Gelmeden önce hep çatışma haberleriyle ilgili sonuçlar buldum. Ancak böyle olmadığını buraya geldiğimde gördüm ve düşüncelerim çok değişti. Burası medyadaki gerçekle çok farklı. İnsanlar çok yardımsever. Farklı bir kültürden ve bölgeden geliyoruz, aynı dili konuşmamamıza rağmen bize kendi evlerini açtılar, yemeklerini paylaştılar."

"Gelmeden önce çözüm sürecini duymuştum. Yürüyor mu yürümüyor mu diye aklımda soru işaretleri vardı ama geldikten sonra insanların bu kadar güzel ev sahipliği yaptıklarını gördükten sonra sürecin burada yürüdüğünü görüyorum" diyen Masechko, Silopi programının çok güzel geçtiğini belirtti.

Program için AB ve Silopi Kaymakamlığına teşekkür eden Masechko, "Biz de sizi ülkemize bekliyoruz. Misafirperverliğimizi göstermek istiyoruz. Şu anda ülkemizde büyük karışıklıklar var ama umarım biz de bunları atlatacağız" ifadelerini kullandı.

Gürcistanlı öğrenciler ise Türkiye ve Silopi'yi çok beğendiklerini aktararak, ilçenin bekledikleri gibi değil, çok yaşanabilir bir yer olduğunu anlattı.

Proje Koordinatörü Ali Bilgin de projenin AB tarafından finanse edildiğini bildirerek, yurt dışından gelen öğrencilere kültür ve yöreyi tanıtmak amacıyla projenin hayata geçirildiğini kaydetti.

Öğrencilerin programdan çok memnun kaldığını dile getiren Bilgin, öğrenciler için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini aktardı. - Şırnak

Kaynak: AA / Yerel

Polonya Silopi Tunus Cudi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title