Haberler

Van Kedileri'ne Talep Yağıyor

Güncelleme:

Satış kararından sonra Van Kedileri'ne Türkiye'nin bir çok yerinden talep yağdı.

Dünyaca ünlü bir gözü mavi bir gözü sarı Van Kedileri'ne satış kararından hemen sonra Türkiye'nin bir çok yerinden talep yağdı. İlk etapta satılacak 50 Van Kedisi'ni alabilmek için birçok aile Van Kedi evine başvuruda bulundu. Başvuranlar arasından şu anda 40 ailenin kediye bakabileceğine karar verilirken, bu sayının her geçen gün arttığı belirtildi.

Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Fethi Gülyüz, kedilerin yurt dışına satışının yapılmayacağını belirterek, Van dışındaki illere satılan kedileri de mikro çiplerle takibini yapacaklarını söyledi. Prof. Dr. Gülyüz, "Kedi evine gelip başvuranların dışında, kedi için günde onlarca kişi bizi telefonla arayıp sipariş veriyor. Biz kediye bakabilecek ailelere öncelik veriyoruz. Bu kedileri verdikten sonra her türlü takibini de taktığımız çiplerle yapacağız. Kedi satışından da yaklaşık 50 bin TL bir gelir bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title