Haberler

Van Gölünde Avlanma Yasağı Başladı

Güncelleme:

Van Gölü sahilinde bulunan Bitlis'in Ahlat ilçesinde, inci kefali balığı avlanma yasağı bugün başladı.

Van Gölü sahilinde bulunan Bitlis'in Ahlat ilçesinde, inci kefali balığı avlanma yasağı bugün başladı.

Van Gölü'nün sodalı suyunda yaşayan inci kefali balığının üreme dönemine girmesi dolayısıyla 15 Nisan-15 Temmuz 2014 tarihleri arasında uygulanacak avlanma yasağı başladı. Dünyada sadece Van Gölü'nün sodalı suyunda yaşayabilen tek tür olan inci kefali balığı, üreme alanı olan akarsu ve dere yataklarına göç sebebiyle av yasağı başladı. Van Gölü'ndeki balıkçı tekneleri dün son kez ağlarını çektikten sonra teknelerini kıyıya demirledi.

İlçede 4 yıldır balıkçılık yapan Münir Sabah, balık avlama yasağının başlamasıyla birlikte teknelerini kıyıya bağladıklarını ifade ederek, bu süre zarfında tüm balıkçıların yasağa anlayış göstermesi gerektiğini söyledi. Sabah, "Her yıl olduğu gibi bu yılda 15 Nisan – 15 Temmuz tarihleri arasında balık yasağı başlıyor. Yasakta balığa çıkmıyoruz. Diğer balıkçı arkadaşlarımıza da çıkmamalarını tavsiye ediyoruz. Çünkü bu tarihler balık yumurtlama dönemidir. Bu dönemde av yasağına uyulmaması balıklarda azalmaya neden olur. Yasağa tüm arkadaşlarımızın da riayet etmesini rica ediyorum. Ayrıca balık yasağı yaklaşık 3 ay sürdüğü için teknemizle fazla ilgilenemiyoruz. Bu nedenle zarar verenlerde oluyor. Vatandaşlarımızın bu konuya duyarlı davranmasını rica ediyoruz" dedi.

Görevliler, yasağın 15 Nisan-15 Temmuz 2014 tarihleri arasında uygulanacağını, inci kefali avcılığı ve satışının bu tarihler arasında men edildiğini, yasağa uymayanların ise cezai işlem uygulanacağını kaydettiler. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Van Gölü Bitlis Ahlat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title